EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

F1: meghátrált a Mercedes, a 2021-es év hivatalos világbajnoka Max Verstappen!

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: verstappen.com/Red Bull

A Mercedes egy nemrég kiadott közleményben hozta nyilvánosságra, nem fellebez, így végre minden szempontból lezárult az idei Forma 1-es szezon.

Amire már vasárnap késő délután óta izgatottan várt a világ, most már hivatalos: a Forma 1 idei világbajnokát Max Verstappennek hívják. Hát, nem tagadható, nem ment mindez egyszerűen, hiszen egy hihetetlen, de igencsak vitatható utolsó körök után a Red Bull hollandja az utolsó körben leelőzte az addig vezető Lewis Hamilton, amivel megnyerte az Abu-Dzabi Nagydíjat, illetve az egyéni világbajnoki címet.

A Mercedes Hamilton kérése ellenére nem akart belenyugodni a vereségbe, és megóvta a verseny végeredményét, amit az FIA még ott Abu-Dzabiban elutasított. Ezt követően a német csapat sokáig a fellebbezéssel fenyegetőzött, majd a Mercedes Formula–1-es, valamint Formula–E-s csapata sem képviseltette magát az FIA csütörtök este tartandó gáláját megelőző bajnoki fotózásán, és a konstruktőri címet nyerő versenyautót sem vitte el a helyszínre.

Ma aztán kiderült, hogy meggondolták magukat, és egy közleményben bejelentették, a sport érdekeit szem előtt tartva elállnak a fellebbezéstől, gratulálnak Verstappennek és a Red Bullnak.

„A sportszerűség érdekében óvtunk, azóta pedig konstruktív párbeszédet folytattunk az FIA-val, valamint az F1-gyel, hogy a jövőre tekintve tisztázzuk a helyzetet, hogy minden résztvevő tudja, milyen szabályok szerint kell versenyeznie, és hogy ezeket a szabályokat miként alkalmazzák. Számadásra kérjük az FIA-t, és ezennel visszavonjuk a fellebbezésünket. Max Verstappennek és a Red Bullnak szeretnénk kifejezni az őszinte tiszteletünket az ez évben elért eredményeikért. Max, gratulálunk neked és az egész csapatnak! Alig várjuk, hogy a következő idényben is harcolhassunk veled a pályán” – áll a Mercedes közleményében.

Azzal, hogy a Mercedes elállt a fellebbezéstől, immár hivatalosnak tekinthető az Abu-dzabi Nagydíj, és így a 2021-es bajnokság végeredménye. Ez pedig azt jelenti, hogy az F1 idei világbajnoka Max Verstappen.