EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

F1: Hamilton Katarban is kilógott a sorból

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Twitter/LewisHamilton

A Mercedes hétszeres világbajnoka a Forma 1 történetének első katari nagydíján nemcsak azzal irányította magára a figyelmet, hogy fölényesen megnyerte az időmérőt, hanem azzal is, hogy szivárványos sisakjával kiállt az LGBTQ-közösségek mellett.

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es Katari Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. Hamiltonnak ez az idei negyedik és pályafutása 102. pole pozíciója.

A 36 éves Hamilton kiváló, 1:20.827 perces körrekorddal diadalmaskodott a kvalifikáción, négy és fél tizedmásodperccel megelőzve a világbajnoki pontversenyben élen álló Max Verstappent, a Red Bull holland versenyzőjét. Az időmérőt csapattársa, a finn Valtteri Bottas zárta a harmadik helyen.


Lewis Hamilton nemcsak szóban, hanem a sisakja festésével is kiállt Katarban az LGBTQ-közösségek tagjai mellett    Fotó: Twitter/LewisHamilton


Az egyre többször különcként viselkedő brit versenyző újfent felhívta magára a figyelmet a pályán nyújtott remek teljesítményén kívül, ugyanis a The Guardian cikke szerint egy olyan országban körözött szivárványos sisakban a pályán, ahol nemcsak a nőkkel, hanem az LGBTQ-közösségek tagjaival szemben számos diszkriminatív lépést követnek el.

Hamilton a saját Twitter-oldalán meg is osztotta a sisakjáról készült fotókat, majd annyit posztolt hozzájuk, hogy „Mellettetek álunk!” Ráadásul csütörtökön a sajtótájékoztatón sem tett lakatot a szájára, amikor közölte, hogy Katar az emberi jogok tiszteletében a világ egyik legelmaradottabb országa.