EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Ezúttal Al Pacinóval és John Travoltával játszatják el a Kennedy-gyilkosságot

Kultúra
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Cinéma et séries

David Mamet Assassination című, az egykori amerikai elnök meggyilkolásáról szóló filmjének a forgatása szeptemberben kezdődik Kanadában.

A szereposztásból ítélve igencsak fantasztikus thriller készül. Al Pacino, Viggo Mortensen, John Travolta, Shia LaBeouf, Rebecca Pidgeon és Courtney Love neve is olvasható David Mamet Assassination című, John F. Kennedy elnök meggyilkolásáról szóló filmje sztárszereposztásában. Magát a filmet szeptemberben kezdik forgatni Kanadában – számolt be minderről a Deadline.com.

A tervezett alkotást az Archlight produkciós cég mutatja be a cannes-i nemzetközi filmvásáron. Az Assassination forgatókönyvét a Pulitzer-díjas, Oscar-jelölt David Mamet írta Nicholas Celozzival, és a rendezői székben is Mamet ül majd, aki a gyilkosságot egy maffiafőnök szemszögéből idézi fel.

A rendező koncepciója szerint Kennedy meggyilkolását Sam Giancana chicagói maffiafőnök rendelte el, bosszúból, amiért az elnök szembefordult vele megválasztása után, holott a maffia támogatta a megválasztását. Oliver Stone JFK című 1991-es filmjében is fontos szerepet kapott a Kennedy-gyilkosságnak ez a szála.