393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Európa-liga: a kapufa is cserben hagyta a Fradit, kétgólos hátrányban a zöld-fehérek

10perc.hu
2023. 03. 09.

A Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A találkozót megelőzően az okozott izgalmat, hogy a különvonattal érkező vendégszurkolók megérkeznek-e a kezdésre a stadionba, de végül a német hatóságok több mint másfél óráig elhúzódó ellenőrzése ellenére 18 órára már megtelt a magyar drukkerek számára fenntartott szektor, amelyet a csapatok kivonulásakor lufikkal zöld-fehérbe borítottak a ferencvárosiak.

Úgy tűnik, a Ferencváros számára nem lesz túl egyszerű a visszavágó, hiszen a Leverkusen pont olyan arányban győzte le a zöld-fehéreket (2-0), ami a legveszélyesebb eredmény. És bármilyen hihetetlenül hangzik, de a német csapat nem érdemelte meg a kétgólos győzelmét.

Ugyanis Kristoffer Zachariassen – aki megint szétfutotta magát, mindenhol ott volt – az első félidőben egy tőle induló támadás végén a keresztlécet találta el, majd a találkozó végén a Leverkusen kapusa, a finn Hradecky hárította a lövését. Persze a Fradi kritikájaként megfogalmazhatjuk, hogy a norvég középpályáson kívül másnak helyzete sem volt…

A hazaiak a 10. percben szereztek vezetést Kerem Demirbay átlövésével. A végeredményt a Burkina Fasó-i Edmond Tapsoba fejese állította be a 86. percben, miután Hlozek szabadrúgása után kijött a kapufáról a labda, és a kipattanó bántóan üresen találta Tapsobát. A visszavágót jövő csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.


Zachariassen emelése az első félidőben gólt érdemelt volna, ám hárított a felső léc      Fotó: MTI/Kovács Tamás


Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Bayer Leverkusen (német)-Ferencváros 2-0 (1-0)

Leverkusen, BayArena, 24 ezer néző, v.: Davide Massa (olasz)

Bayer Leverkusen: Hradecky - Kossounou, Tapsoba, Tah, Hincapie - Frimpong, Amiri, Demirbay - Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.).

Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 87.), Knoester, Abena, Civic - Vécsei, Esiti - Traoré (Frederiksen, 87.), Zachariassen, Marquinhos (Gojak, 78.) - R. Mmaee.

Gólszerzők: Demirbay (10.), Tapsoba (86.)

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek