395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Euroliga: negyeddöntős a Sopron

10perc.hu
2021. 01. 19.

A Sopron Basket 74-67-re legyőzte az e heti buboréktornának otthont adó francia Bourges-t a női kosárlabda Euroliga ötödik fordulójában, ezzel továbbra is százszázalékos, és csoportgyőztesként jutott tovább a negyeddöntőbe.

A kontinentális sorozatban a magyar bajnok négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezette a D csoportot, ráadásul az NB I-ben mind a 17 mérkőzését megnyerte, így 21 meccs után veretlenül állt az idényben. A soproniak ellenfele, a Bourges mindkét eddigi meccsét elvesztette, ezúttal viszont tornarendezőként javíthatott volna a mérlegén.

A Sopron és a Bourges versengése több mint két évtizede tart már: az 1999/2000-es szezonban mindkét gárda nyert odahaza, azóta pedig további 21 mérkőzést vívtak egymással, mely során 12 alkalommal a magyarok, kilencszer pedig a franciák ünnepelhettek. A 24. csatát a Sopron nyerte 74-67-re, így már zsinórban megnyert 22 meccsnél jár. Ezzel a sikerével - a pénteki utolsó fordulós, a szintén francia Landes elleni meccsének eredményétől függetlenül - bebiztosította csoportgyőzelmét, és az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőben a B csoport másodikjával csatázik majd a négyes döntőbe jutásért.



„Gratulálok a csapatnak, óriásit küzdöttek! Az volt a kérésem feléjük, hogy bizonyítsuk be, nemcsak hazai pályán, hanem idegenben is képesek vagyunk jól játszani, keményen védekezni, és olyan okos kosárlabdát mutatni, higgadt döntéseket hozni, melyeket a mérkőzés nagy részében megtettünk. Minden játékosunknak megvoltak a momentumai, nagyon fontos védekezései, lepattanói vagy pontjai, ezt tette a napot teljessé " – értékelt a klub honlapján a vezetőedző Gáspár Dávid.

Főkép forrása:
Sopron Basket

További cikkek