EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Euroliga: negyeddöntős a Sopron

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Sopron Basket

A Sopron Basket 74-67-re legyőzte az e heti buboréktornának otthont adó francia Bourges-t a női kosárlabda Euroliga ötödik fordulójában, ezzel továbbra is százszázalékos, és csoportgyőztesként jutott tovább a negyeddöntőbe.

A kontinentális sorozatban a magyar bajnok négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezette a D csoportot, ráadásul az NB I-ben mind a 17 mérkőzését megnyerte, így 21 meccs után veretlenül állt az idényben. A soproniak ellenfele, a Bourges mindkét eddigi meccsét elvesztette, ezúttal viszont tornarendezőként javíthatott volna a mérlegén.

A Sopron és a Bourges versengése több mint két évtizede tart már: az 1999/2000-es szezonban mindkét gárda nyert odahaza, azóta pedig további 21 mérkőzést vívtak egymással, mely során 12 alkalommal a magyarok, kilencszer pedig a franciák ünnepelhettek. A 24. csatát a Sopron nyerte 74-67-re, így már zsinórban megnyert 22 meccsnél jár. Ezzel a sikerével - a pénteki utolsó fordulós, a szintén francia Landes elleni meccsének eredményétől függetlenül - bebiztosította csoportgyőzelmét, és az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőben a B csoport másodikjával csatázik majd a négyes döntőbe jutásért.


A soproniak 22 győztes meccsen vannak túl zsinórban    Fotó: Sopron Basket


„Gratulálok a csapatnak, óriásit küzdöttek! Az volt a kérésem feléjük, hogy bizonyítsuk be, nemcsak hazai pályán, hanem idegenben is képesek vagyunk jól játszani, keményen védekezni, és olyan okos kosárlabdát mutatni, higgadt döntéseket hozni, melyeket a mérkőzés nagy részében megtettünk. Minden játékosunknak megvoltak a momentumai, nagyon fontos védekezései, lepattanói vagy pontjai, ezt tette a napot teljessé " – értékelt a klub honlapján a vezetőedző Gáspár Dávid.