393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Elnyerte a MOB-elnök autóját Korpási Bálint

10perc.hu
2021. 03. 23.
Elnyerte a MOB-elnök autóját Korpási Bálint

Az elmúlt hétvégén nemcsak a tokiói kvótát szerezte meg a világ-, és Európa-bajnok kötöttfogású birkózó, hanem 2021 októberéig ő használhatja Kulcsár Krisztián szolgálati autóját.

Vélhetően az egyik legsikeresebb hétvégéjén van túl Korpási Bálint, aki szombaton olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában. A 72 kilóban világ-, és Európa-bajnoki címet szerző sportoló a tokiói indulási jog mellé ráadásként egy Lexus autót is nyert magának. Ugyanis a 2019-es világbajnokság után Kulcsár Krisztián fogadást ajánlott fel a számára. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kijelentette, ha kivívja a 67 kilóra fogyasztva az olimpiai kvalifikációt átadja neki a szolgálati autóját.



Nos, Korpási megcselekedte azt, amit megkövetelt a haza, és saját bevallása szerint az elmúlt másfél évben extrém megpróbáltatásokon és komoly holtpontokon ment keresztül. A 34. születésnapját egy hét múlva ünneplő sportoló az M4 Sport Sporthíradóban elmondta, a 2019-es nur-szultáni világbajnokságot követően döntöttek úgy edzőivel, hogy a 72 kilogrammos súlycsoportból 67-re fogyasztva próbálják meg kiharcolni az tokiói olimpiára szóló kvótát. Korpási külön köszönetet mondott Tóth Istvánnak és Majoros Istvánnak - utóbbi híres volt elképesztő fogyasztásairól -, akiknek tanácsaival a jelentős súlyveszteség mellett is meg tudta tartani erejét.



A kvóta tehát meglett, és a MOB elnöke is szavatartó ember. Kulcsár Krisztián felkereste a birkózót, elvitte neki a szolgálati autóját, egy Lexust. Rövid tanfolyamot tartott a luxusjármű használatát illetően, majd egészen októberig búcsút intett neki, hiszen immár a megjelölt időpontig Korpási Bálint használja majd.

Főkép forrása:
MOB/Szalmás Péter

További cikkek