392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Elment a gyűrűk ura, Csollány Szilveszter elveszítette legnagyobb csatáját a coviddal szemben

10perc.hu
2022. 01. 24.
Elment a gyűrűk ura, Csollány Szilveszter elveszítette legnagyobb csatáját a coviddal szemben

Gyászol a sportvilág, ugyanis 51 esztendős korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.

Bekövetkezett az, amit annyira szeretettek volna elkerülni a sportszerető emberek tízmilliói.  51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter, olimpiai bajnok tornász - közölte a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közös közleményében.

„A Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság mély fájdalommal tudatja, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter 51 éves korában elhunyt. Az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt” - emlékeztek meg a most elhunyt sportolóról.

Ahogy azt korábban megírtuk, Sydney olimpiai bajnokát december 3-án vitték kórházba tüdőgyulladással egy soproni kórházba, majd az állapota romlása miatt Budapestre szállították. A Korányi Kórházban lélegeztetőgépre került, majd miután az állapota kritikussá vált, úgynevezett vastüdővel tartották életben.

Csollány Szilveszter 1998-ban Szentpéterváron Európa-bajnok, 2000-ben Sydneyben olimpiai aranyérmes, 2002-ben Debrecenben pedig világbajnok lett gyűrűn. Egy olimpiai arany- és ezüst-, egy világbajnoki arany- és öt ezüst-, illetve egy Európa-bajnoki arany-, egy ezüst- és négy bronzérem után vonult vissza.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek