394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Elérkezett a meleg téli kabátok ideje!

10perc.hu
2022. 01. 17.

Sokszor szeles, hideg idő várható a héten az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján, többfelé mínusz 10 Celsius-fok alá is hűlhet a levegő.

Ma inkább csak délelőtt lesznek rövidebb napos időszakok. Délután átmenetileg beborul az ég, majd este északkelet, észak felől gyorsan csökken a felhőzet. Délelőtt csak néhol lehet gyenge eső, délutántól az észak felől érkező csapadékzónából több helyen előfordulhat eső, a hegyekben lehetnek hózáporok. A legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 5 és 10 fok között alakul.

Kedden még előfordulhat kisebb vegyes csapadék, napközben az ország nagy részén napos idő valószínű. Kezdetben sokfelé megerősödik, néhol még viharossá fokozódhat a szél, majd a nap második felében mindenhol csillapodni kezd a légmozgás. Kora délután általában plusz 3 és 8 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szerdán a hajnali köd után több órás szűrt napsütés várható, számottevő csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban az ország nagy részén mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, keleten azonban helyenként mínusz 11 fokig is hűlhet a levegő. Napközben többnyire plusz 1-7 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken több-kevesebb napsütés várható. Csütörtökön szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék – zápor, havas eső zápor, majd egyre inkább hózápor –, míg pénteken elszórtan előfordulhat hózápor. A hajnali mínusz 7 és 0 fok közötti értékekről délutánra plusz 4 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek