395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

El: legjobbját kénytelen nélkülözni a Betis ellen a Ferencváros

10perc.hu
2021. 11. 24.

Az idei szezonban legjobb teljesítményt nyújtó albán Myrto Uzuni, valamint a lassan formába lendülő ukrán Olekszandr Zubkov sem léphet csütörtökön késő délután pályára a Fradi Európa-liga csoportmérkőzésén Spanyolországban.

Most ha gonoszkodni szeretnénk – vagy egy kicsit realisták vagyunk –, akkor azt írhatnánk, hogy az eddig pont nélkül álló Ferencváros számára teljesen mindegy milyen összeállításban lép pályára csütörtökön, a 18.45-kor kezdődő Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában a továbbjutásért hajtó Betis ellen.

Ám úgy véljük, amíg nem fújják le a meccset Sevillában, addig igenis hinnünk kell a csodában, azaz a Fradi pontszerzésében, így igenis nagy érvágás, ha a csapat legjobb formában lévő játékosa, az albán Myrto Uzuni nem léphet pályára. Sőt, az egyre inkább formába lendülő ukrán Olekszandr Zubkov is sérült Uzunihoz hasonlóan, és bizony ketten sokat tehettek volna hozzá a Ferencváros játékához.



Mindezek ellenére Peter Stöger, a magyar bajnoki címvédő vezetőedzője elmondta, hogy különböző felállásokban is sikeresek tudtak lenni a közelmúltban, ezért úgy gondolja, nélkülük is eséllyel harcolhat a pontokért a Ferencváros.

„Számomra nagyon szimpatikus a Betis játéka, sokpasszos támadófutballt játszik. Nehéz egy ilyen képességű együttes ellen érvényesíteni a céljainkat, de természetesen megpróbálunk mindent ennek érdekében. Úgy gondolom, csak csapatszinten tudunk hatékonyan védekezni ilyen képességű játékosok ellen. Szerencsére egyre jobban ment a védekezés az elmúlt hetekben” – olvasható az FTC honlapján az osztrák szakvezető nyilatkozata.



A második számú európai kupasorozat G csoportjában négy forduló után a német Bayer Leverkusennek tíz, a spanyol Real Betisnek hét, a skót Celtic FC-nek hat pontja van. A magyar bajnoki címvédő pont nélkül a tabella utolsó helyén áll, és már a Konferencia-ligába jutást jelentő harmadik pozíció megszerzésére sincs esélye. Maximum a becsületpont(ok) megszerzésére!

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek