395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

El: ez már kínos, megint nullázott a Fradi

10perc.hu
2021. 11. 25.

A Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett a Real Betis otthonában a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában, és a zöld-fehérek továbbra is pont nélkül állnak a csoport utolsó helyén.

Mindenki tudta már a sorsoláskor, hogy nem lesz egyszerű, hiszen a Ferencváros – amely zsinórban harmadszor jutott fel egy nemzetközi kupasorozat főtáblájára – egyszerűen hiába magasodik ki fölényesen a hazai pontvadászatból, egyszerűen nincs azonos szinten a német Leverkusennel, a spanyol Betisszel és a skót Celtickel.

Ráadásul ezek a csapatok ugyan nem sztáralakulatok, ám a hátterük, évközi ellenfeleik erőssége miatt sajnos a mostani csoportmeccseken könnyedén lépnek át a Fradin. Mindehhez most hozzájött az is az Európa-liga főtáblájának ötödik fordulójában, hogy a Betis ellen olyan stabil kezdők és vezéregyéniségek nem léptek pályára a Betis otthonában, mint Uzuni, Somalia, Civic vagy éppen Zubkov.

Mondhatnánk, hol van már a tavalyelőtti és tavalyi Fradi, amely két éve kis híján továbbjutott egy Espanyol, CSZKA Moszkva és a Ludogorec trió mellől – itt a harmadik kiesett, nem úgy, mint most –, nem maradt pont nélkül a BL-ben a Barcelona, Juventus és a Dinamo Kijev hármas ellen. Az idei Ferencvárostól sajnos lassan-lassan elképzelhetetlen bravúr lenne, ha december 9-én, hazai pályán pontot mentene a Leverkusen ellen.

Sajnos a spanyol középcsapat elleni meccsről sok jót nem lehet elmondani, hiszen a Betis egészen simán – már-már bántóan simán – verte a Fradit 2-0-ra. Az, hogy Peter Stöger vajon miért nem játszatta kezdőként a sokak szerint legjobb középpályást, Laidounit, aki beállását követően a csapat legjobbja volt, vagy éppen az a Mak vagy Gavrics miért nem kap több lehetőséget, azt a mesternek kéne megmagyaráznia.

A spanyol együttes a Celtic ellen egy parádés meccsen 3-2-re fordító Leverkusennel együtt biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban, míg a skótok a Konferencia-ligában folytathatják tavasszal. Az már az előző fordulóban biztossá vált, hogy a Ferencváros csoportnegyedikként fejezi be a sorozatot, és búcsúzik az európai kupaküzdelmektől.


A szintén zöld-fehér Betis ezzel a győzelmével már bebiztosította a helyét az Európa-liga tavaszi egyenes kieséses szakaszába    Fotó: Facebook/Real Betis


Európa-liga, G csoport, 5. forduló

Real Betis (spanyol)-Ferencváros 2-0 (1-0)

Sevilla, 30 132 néző, jv.: Ruddy Buquet (francia)

Real Betis: Claudio Bravo (Rui Silva, 72.) - Bellerín, Bartra, Édgar, Miranda - Guido Rodríguez, Canales - Joaquín (Diego Lainez, 72.), Roberto González (Guardado, 67.), Tello - Borja Iglesias.

Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 79.), Blazic, Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja - Vécsei (Laidouni, 71.), Loncar – Zachariassen (Szánthó, 86.), Nguen (Gavrics, 86.) - R. Mmaee (Mak, 71.).

Gólszerzők: Tello (5.), Canales (52.)

A csoport állása

1. Bayer Leverkusen 5 4 1 - 14- 4 13 pont - továbbjutott
2. Real Betis 5 3 1 1 10- 9 10 - továbbjutott
3. Celtic Glasgow 5 2 - 3 10-13 6 - Konferencia-liga
4. FERENCVÁROS 5 - - 5 4-12 0

A csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az EL-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek