393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Egy Pici zenetörténelem a Vígben!

10perc.hu
2023. 03. 24.
Egy Pici zenetörténelem a Vígben!

Március 25-én, azaz holnap délután és este Víg-Presser-50 címmel vígszínházi dalaiból ad koncertet Presser Gábor a társulat művészeinek közreműködésével.

Ötven évvel ezelőtt, 1973. március 2-án mutatták be a Vígszínházban Déry Tibor Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című kisregényének zenés adaptációját Presser Gábor zenéjével és Adamis Anna dalszövegeivel. Ezzel a kultikus előadással kezdődött Presser Gábor és a Vígszínház közös története…

És szerencsére folytatása is lett, melynek olyan darabokat köszönhetünk, mint a Jó estét nyár, jó estét szerelem, a Harmincéves vagyok, a Szent István körút 14., a Túl a Maszat-hegyen és A padlás. Március 25-én, azaz holnap délután és este Víg-Presser-50 címmel vígszínházi dalaiból ad koncertet Presser Gábor a társulat művészeinek közreműködésével.


A főpróba remekül sikerült ma a Vígszínházban    Fotó: MTI/Balogh Zoltán


A koncerten olyan dalok is hallhatóak lesznek, mint a Szent István körúti álom, a Vinnélek, a Hány cédula egy élet, a Jó estét nyár, a Kicsi görög. De természetesen hallható lesz minden idők egyik legsikeresebb és legtöbbet játszott, magyar szerzők által írt zenés színpadi művéből, a Vígszínházban az 1048. előadásánál tartó A padlásból a Fényév távolság.

„Régi fiú vagyok a színházban. Ennyi évtizeden át csak a szerelem tarthat egy munkahelyen” – mesélte korábban Presser Gábor, a Vígszínház zenei vezetője, megannyi emlékezetes előadás, legendás siker alkotója, megálmodója, zeneszerzője, aki jelenleg a Pinokkió új zenés adaptációján dolgozik.

Főkép forrása:
MTI/Balogh Zoltán
Címkék:
#Zene

További cikkek