393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Egy legendával kevesebb – Görbicz Anita visszavonult

10perc.hu
2021. 06. 04.

A 38 éves, ötszörös BL-győztes, 13-szoros bajnok világsztár győztes meccsel zárta le kivételes pályafutását.

Tudtuk, hogy egyszer eljön ez a pillanat, de a sportág szurkolói abban reménykedtek, hogy a búcsú minél később jön majd. Ám klubszinten már nem lép többet pályára Görbicz Anita, ám a magyar kézilabdázás világklasszisa még egy utolsó nagy csatára, a tokiói olimpiára felkészül, és szeretne minél tovább jutni a válogatottal.

A 38 éves, ötszörös BL-győztes, 13-szoros bajnok Görbicz győri búcsúmérkőzésén csapata, a Győri Audi ETO KC 26-20-ra legyőzte a vendég Mosonmagyaróvárt, és az olimpia után a bajnoki ezüstérmes győri klub sportigazgatójaként és a magyar szövetség alelnökeként tevékenykedik tovább.

Görbiczet köszöntötték a találkozó előtt, 13 perc elteltével pedig - ez volt a mezszáma - felhangzott a lelátón a "Görbe, Görbe!" rigmus. Az utolsó öt percben Görbicz - az állva ünneplő közönség buzdítása mellett - irányítóként szerepelt pályafutása 750., utolsó győri mérkőzésén, amelyen háromszor volt eredményes.


A 38 éves, ötszörös BL-győztes, 13-szoros bajnok Görbicz győri búcsúmérkőzésén csapata, a Győri Audi ETO KC 26-20-ra legyőzte a vendég Mosonmagyaróvárt    Fotó: MTI/Krizsán Csaba


A veszprémi születésű, de győri nevelésű, irányítóként és balszélsőként szerepelt Görbicz 2007-ben egy Debrecen elleni bajnoki meccsen volt a legeredményesebb, amikor 18 gólt szerzett. A válogatottban 2006-ban 16-szor talált be az oroszoknak, a BL-ben pedig három alkalommal is eljutott 13 gólig. A magyar válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólja volt, előbbivel az örökrangsor nyolcadik helyén áll.

A találkozó után Bartha Csaba klubelnök bejelentette: Görbicz 13-as mezét visszavonultatja az ETO, emellett szektort neveznek el a klasszisról.

Főkép forrása:
MTI/Krizsán Csaba

További cikkek