EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Egészen döbbenetes! A FIFA szerint komolyabb hibát nem követett el az argentin-holland vb-negyeddöntő botránybírója

Foci-VB
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Fotó: Twitter/RouteOneFootball

Antonio Mateu Lahoz összesen rekordmennyiségű 18 sárga lapot osztott ki Loszaílban: 16-ot a pályán lévő játékosoknak, kettőt pedig a kispadon ülőknek.

Aki látta azért, aki csak hallott róla, az meg azért jegyezte meg egy életre egy valenciai bíró nevét, aki azzal írta be magát a katari labdarúgó-világbajnokság történelmébe, hogy tönkre tett egy rendkívül izgalmas mérkőzést. Sőt! Erélytelen, magamutogató bíráskodása miatt kis híján tömegverekedésbe fulladt a Hollandia-Argentína vb-negyeddöntő.

Antonio Mateu Lahoz. Egy ember, aki tökéletesen megtestesíti azt a szervezetet, amelyet képvisel. A FIFA-t. A nemzetközi szövetség ugyanis rajta keresztül egy olyan emberre bízta a meccset – amiről a múlt miatt sejteni lehetett, hogy bírói szempontból nem lesz egyszerű –, aki személyiségzavara miatt alkalmatlan a feladat végrehajtására.

Nos, az a spanyol „füttyös ember” összesen rekordmennyiségű 18 sárga lapot osztott ki Loszaílban: 16-ot a pályán lévő játékosoknak, kettőt pedig a kispadon ülőknek. Több alkalommal is verekedés tört ki a két csapat játékosai között, és a találkozó után a bírókkal egyébként nem foglalkozó Lionel Messi is kikelt a tevékenysége ellen.

És akkor jött a FIFA, és kiértékelte Lahoz működését, melyet a Marca hozott nyilvánosságra. Ebből is tökéletesen látszik, a labdarúgás vezetői szinten nagyon mély hullámvölgyben van. Ugyanis – és most kapaszkodjanak meg kedves olvasók – a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága szerint a 139 játékpercben plusz a tizenegyesek alatt nem voltak komolyabb hibái a spanyol bírónak.


Több alkalommal is verekedés tört ki a két csapat játékosai között     Fotó: DPPI Media/Nigel Keene


Az összes döntését is kiértékelték, és a FIFA-ban megszokott kritériumok szerint a technikai részét tekintve a teljesítménye jó volt, de a büntetéseket figyelembe véve talán nem volt tökéletes a teljesítménye. Igaz, hozzátették, ha ennél is szigorúbban osztotta volna a lapokat, alig maradt volna rajta kívül valaki a pályán.

Egyetlen hibájának azt róják fel, hogy a rendkívül sportszerűtlen argentin Leandro Paredest talán súlyosabban is büntethette volna – előbb abszolút nem a labdára menve szétrúgta az ellenfelet, majd belebikázta a labdát a holland kispadba –, aki súlyos szabálytalanságát és sportszerűtlenségét megúszta egy sárgával.

A FIFA-értékelést olvasva lassan felkészülhetünk arra, hogy a katari labdarúgó világbajnokság bíráját Antonio Mateu Lahoznak hívják majd…