393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ebből nagy balhé lesz a foci vb-n! Mégsem engedi Katar a sörfogyasztást a stadionok környékén

10perc.hu
2022. 11. 18.

Már a mai naptól elrendelték az alkohol árusításának tilalmát a világbajnoki meccsek helyszínein, holott a sportesemény egyik főszponzora éppen egy sörgyártó cég.

A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben a muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol ráadásul szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. Katarban csak nagyon kevés bárban, étteremben vagy hotelben lehet alkoholhoz jutni, csak azok a 21 évesnél idősebb külföldiek vásárolhatják meg boltban, akiknek van tartózkodási engedélyük.

Vélhetően már nagyon megbánta a fentiek miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), hogy Katarnak adta a rendezés jogát. Ahogy közeledik a vb megnyitója, úgy lesz egyre nagyobb a feszültség a szervezők és a világbajnokság egyik főtámogatója, a Budweiser között.

Egy darabig úgy tűnt, hogy a sörfogyasztás legalább biztosított lesz a szurkolók számára. Ugyanis az volt a terv, hogy a mérkőzések előtt és után, a stadionok körül kijelölt zónákban lehet majd alkoholtartalmú sört kapni, az arénákban pedig alkoholmentest.


Katar mégis alkoholtilalmat szeretne bevezetni a tornának otthont adó stadionok környékén     Fotó: Twitter/AFP


Nos, sajtóinformációk szerint ennek most vége, ugyanis két nappal a labdarúgó-világbajnokság rajta előtt Katar mégis alkoholtilalmat szeretne bevezetni a tornának otthont adó stadionok környékén. A brit The Times című lap a rendező állam politikai vezetése az utolsó pillanatban gondolta meg magát.

A brit lap úgy tudja, hogy a nyolc vb-aréna körül nem lehet majd sört árusítani, s az intézkedés már ma életbe lép. A FIFA és a szervezőbizottság egyelőre nem kommentálta a hírt. Ugyanakkor a Reuters hírügynökségnek egy neve elhallgatását kérő hivatalos személy is megerősítette a tiltásról szóló információt.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek