EUR: 398,93 Ft
USD: 373,70 Ft
CHF: 402,13 Ft
GBP: 455,65 Ft
RON: 81,06 Ft
RSD: 3,40 Ft

Mai névnap:

Ebből nagy balhé lesz a foci vb-n! Mégsem engedi Katar a sörfogyasztást a stadionok környékén

Foci-VB
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: Freepik

Már a mai naptól elrendelték az alkohol árusításának tilalmát a világbajnoki meccsek helyszínein, holott a sportesemény egyik főszponzora éppen egy sörgyártó cég.

A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben a muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol ráadásul szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. Katarban csak nagyon kevés bárban, étteremben vagy hotelben lehet alkoholhoz jutni, csak azok a 21 évesnél idősebb külföldiek vásárolhatják meg boltban, akiknek van tartózkodási engedélyük.

Vélhetően már nagyon megbánta a fentiek miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), hogy Katarnak adta a rendezés jogát. Ahogy közeledik a vb megnyitója, úgy lesz egyre nagyobb a feszültség a szervezők és a világbajnokság egyik főtámogatója, a Budweiser között.

Egy darabig úgy tűnt, hogy a sörfogyasztás legalább biztosított lesz a szurkolók számára. Ugyanis az volt a terv, hogy a mérkőzések előtt és után, a stadionok körül kijelölt zónákban lehet majd alkoholtartalmú sört kapni, az arénákban pedig alkoholmentest.


Katar mégis alkoholtilalmat szeretne bevezetni a tornának otthont adó stadionok környékén     Fotó: Twitter/AFP


Nos, sajtóinformációk szerint ennek most vége, ugyanis két nappal a labdarúgó-világbajnokság rajta előtt Katar mégis alkoholtilalmat szeretne bevezetni a tornának otthont adó stadionok környékén. A brit The Times című lap a rendező állam politikai vezetése az utolsó pillanatban gondolta meg magát.

A brit lap úgy tudja, hogy a nyolc vb-aréna körül nem lehet majd sört árusítani, s az intézkedés már ma életbe lép. A FIFA és a szervezőbizottság egyelőre nem kommentálta a hírt. Ugyanakkor a Reuters hírügynökségnek egy neve elhallgatását kérő hivatalos személy is megerősítette a tiltásról szóló információt.