Mai névnap:

E-sport: egymillió a tét szimulátoron!

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

Egymillió forintos fődíjért indít háromfordulós, hat versenyből álló autós szimulátoros bajnokságot a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA).

Az e-sport már komoly lehetőségeket rejt magában, a fiatalok a szimulátorversenyzés segítségével egy igazi bajnokságon mérkőzhetnek meg, megtehetik első lépéseiket az autó-motorsport felé. Gondoljunk csak Michelisz Norbertre, aki szimulátoron kezdte, mára pedig a túraautózás világkupa-győztese lett.

A Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség éppen ezért indít háromfordulós, hat versenyből álló autós szimulátoros bajnokságot, melynek győztese elnyeri a bajnokság fődíját, az egymillió forintot. A virtuális versenysorozatba 14 és 40 éves kor közötti indulók nevezhetnek, a futamokat pedig online élőben, felvételről pedig televíziós csatornákon is lehet majd követni. Nevezni ingyen, a raceonlinehungary.net weboldalon lehet, az első forduló jelentkezési határideje csütörtök 20 óra.


Csütörtök este nyolcig lehet nevezni, mindenki ingyenesen vehet részt a háromfordulós, hatversenyes bajnokságban    Fotó: freepik.com


A bajnokság fordulóit ezen a héten, a jövő héten, valamint március 15. és 20. között rendezik meg, a HUMDA célja pedig az, hogy felkutassa azokat a fiatalokat, akik a szimulátorból át tudnak ülni egy valódi versenyautóba.


Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés