393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

E-sport: egymillió a tét szimulátoron!

10perc.hu
2021. 03. 03.
E-sport: egymillió a tét szimulátoron!

Egymillió forintos fődíjért indít háromfordulós, hat versenyből álló autós szimulátoros bajnokságot a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA).

Az e-sport már komoly lehetőségeket rejt magában, a fiatalok a szimulátorversenyzés segítségével egy igazi bajnokságon mérkőzhetnek meg, megtehetik első lépéseiket az autó-motorsport felé. Gondoljunk csak Michelisz Norbertre, aki szimulátoron kezdte, mára pedig a túraautózás világkupa-győztese lett.

A Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség éppen ezért indít háromfordulós, hat versenyből álló autós szimulátoros bajnokságot, melynek győztese elnyeri a bajnokság fődíját, az egymillió forintot. A virtuális versenysorozatba 14 és 40 éves kor közötti indulók nevezhetnek, a futamokat pedig online élőben, felvételről pedig televíziós csatornákon is lehet majd követni. Nevezni ingyen, a raceonlinehungary.net weboldalon lehet, az első forduló jelentkezési határideje csütörtök 20 óra.



A bajnokság fordulóit ezen a héten, a jövő héten, valamint március 15. és 20. között rendezik meg, a HUMDA célja pedig az, hogy felkutassa azokat a fiatalokat, akik a szimulátorból át tudnak ülni egy valódi versenyautóba.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek