EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Dűne 2.: befejeződött a forgatás

Kultúra
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Warner Bros. / Legendary Pictures

Befejeződött a Dűne 2. forgatása: erről közölt képet az Instagramján a film főszereplője, Timothée Chalamet.

A Paul Atreidest alakító színész egy olyan fotót töltött fel, amelyen sivatagi környezetben látható apja, Marc Chalamet társaságában, és azt írta, hogy a film már dobozban van ("Dune 2 wrapped") - számolt be róla a deadline.com.

Denis Villeneuve júliusban kezdte a Dűne folytatásának forgatását. A felvételek helyszínei között szerepelt Budapest, Abu-Dzabi, Jordánia és Olaszország is.

A második részben a szereposztáshoz Florence Pugh, Léa Seydoux, Christopher Walken, Austin Butler és Souheila Yacoub is csatlakozott. De az eredeti szereplőgárda is visszatért a filmben: köztük Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgard, Javier Bardem és Stephen McKinley Henderson.

Warner Bros. / Legendary PicturesA Warner Bros. és a Legendary Entertainment által közölt szinopszis szerint a folytatásban Paul Atreides összefog a fremenekkel, hogy bosszút álljon családjáért, de választania kell szerelme és az univerzum megmentése között, mivel a szörnyű jövőt csak ő látja előre.

A márciusban megrendezett 94. Oscar-díjátadón a Dűne hat kategóriában lett díjazott, köztük díszletberendezője, Sipos Zsuzsanna, Patrice Vermette látványtervezővel együtt kapott Oscar-szobrot a legjobb produkciós tervezés kategóriában.

A Dűne 2. című sci-fi bemutatóját 2023. november 3-ra tűzték ki.