392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

10perc.hu
2021. 04. 09.
Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A három részes, epizódonként 52 perces doku-reality forgatása jelenleg is tart, a tervek szerint nyár elejére készítik el a nyersanyagot.

Fekete István a legolvasottabb magyar írók egyike, számos műve közül a Tüskevárt és a Vukot szinte mindenki olvasta. A 121 évvel ezelőtt született író munkássága azonban jóval gazdagabb e két kötetnél, életét pedig a legtöbben alig ismerjük. Fekete Istvánról most dokumentumfilm-sorozat készül, melynek alkotói szülőfalujától indulva meglátogatják életének legfontosabb színhelyeit, valamint történészek, kutatók és más szakértők segítségével elevenítik fel annak legfontosabb és legérdekesebb mozzanatait.



A három részes, epizódonként 52 perces doku-reality forgatása jelenleg is tart, a tervek szerint nyár elejére készítik el a nyersanyagot. A sorozat feldolgozza az író életének fontosabb állomásait is, amely Gölléről indul, de többek között Kaposváron, Mezőkövesden, Ajkán, Bakócán és Budapesten is készülnek felvételek.

A Fekete Istvánról készülő dokumentumfilm-sorozat készítője Babay János, producer és a film rendezője is, aki kiemelte, aktívan keresnek Fekete Istvánnal kapcsolatos írott, tárgyi és audiovizuális emlékeket, történeteket.

Főkép forrása:
Fortepan/Hunyady József
Címkék:
#Sorozat

További cikkek