393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Lélegeztetőgépen, mélyaltatásban fekszik az intenzíven Gálvölgyi János! A mentő nem ment ki a fulladással küzdő színészért

10perc.hu
2023. 05. 10.

A színész nagyon rosszul volt, de hiába hívtak hozzá mentőt a lányai, a diszpécser rájuk tette a telefont, végül ők vitték be a kórházba a fuldokló édesapjukat.

Intenzív osztályon kezelik Gálvölgyi Jánost – erről a család értesítette az RTL Híradót. Hiába várták hozzá a mentőt ma délelőtt Budapesten, ezért a lányai vitték kórházba. Pedig ma este színházban játszott volna Gálvölgyi János, de elmarad az előadás, miután a 74 éves színészt kórházban ápolják.

Azóta kiderült, nagyon nagy a baj! Az ország egyik legnépszerűbb művésze jelenleg lélegeztetőgépen van, mélyaltatásban. A Blikk értesülését a művész felesége, Gálvölgyi Judit megerősítette. „Meg tudom erősíteni. Ma délelőtt lett rosszul, nehezen vett levegőt, kihívtuk a mentőket. Ők viszont az adatok felvétele után több mint egy órával sem érkeztek meg, ezért a lányomék vitték be autóval a kórházba” – mondta elcsukló hangon Gálvölgyi Judit.

Gálvölgyi délelőtt rosszul lett II. kerületi otthonában. „9 óra 40-kor hívott a nővérem mentőautót az édesapánkhoz, aki nagyon rosszul volt. A mentőket felhívta és mondta, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél” – mondta a Híradónak a színész kisebbik lánya.



Gálvölgyi Dóra ekkor azonnal autóba ült a belvárosban, és szülei házához sietett. Azt mondja, körülbelül 30 perc alatt ért oda. A mentők viszont még akkor sem érkeztek meg. „Fél 11 körül felhívtam a mentőket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapám láthatóan tényleg nagyon rossz állapotban van. Azt mondták, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót” – idézte fel a történteket.

A színész lánya azt mondja, ekkor nagyon kétségbeesett, ezért emelt hangon válaszolt a mentőszolgálat diszpécserének.

„Megpróbált az úriember beszélni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám, de elmondtam neki, hogy nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, azt látom, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél. Valóban emelt hangon mondtam mindezt. Ekkor közölte, hogy velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont” – mondta el a történtekről.


A mentésirányítás megítélése szerint a színész a riasztáskor nem volt közvetlen életveszélyben, de vizsgálják a mentőknél, hogy ez szakmailag helyes döntés volt-e    Fotó: YouTube


Ezután több orvos ismerősükkel beszéltek, akik azt javasolták, hogy azonnal üljenek autóba, és ők vigyék kórházba a színészt. „Gyakorlatilag úgy hoztam át a városon, hogy mellettem ült az anyósülésen, hogy mi tartottuk két oldalról a nővéremmel vezetés közben, merthogy annyira rosszul érezte magát” – árulta el Gálvölgyi Dóra.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára vitték, mert ez volt a legközelebb. Ott azonnal az intenzív osztályra vitték az orvosok. A színész rosszullétének pontos okát egyelőre nem derítették ki.

A mentők arról tájékoztatták az RTL Híradót, hogy a mentésirányítás megítélése szerint a színész a riasztáskor nem volt közvetlen életveszélyben, de vizsgálják, hogy ez szakmailag helyes döntés volt-e. Úgy tűnik, az egészségügy továbbra is dübörög, ugyanakkor az ágazatért felelős minisztériumban el kéne azon gondolkodni, vajon egy ember egészségi állapotáról dönthet-e egy diszpécser. Egy telefonbeszélgetés alapján…

Főkép forrása:
RTL Híradó

További cikkek