EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Deszk@ Digital fesztivál – csak kivetítőről!

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: debrecen.hu

A kortárs magyar dráma fesztiválját a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezik meg május 26-tól, ahol a küzdőtérről pléden fekve, babzsákokon, vagy székeken ülve nézheti meg a közönség az online térbe készült előadásokat.

Meglehetősen szokatlan színházi környezetben, a debreceni Nagyerdei Stadion gyepéről óriáskivetítőkön keresztül kísérhetik figyelemmel az idei Deszka Fesztiválra készült produkciókat az érdeklődők május 26-tól. Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója elmondta, a programok után a szakmai beszélgetéseken lehetőség nyílik megvitatni a látott előadásokat május 27-e és 29-e között.

Az idei fesztivál két élő produkciónak ad teret: az előadások sora Tóth Kinga Mariamachina című performanszával indul május 26-án, majd a Csokonai Színház Hamletjével folytatódik ugyanazon a napon. A rendhagyó Deszkára, a digitális produkciók között meghívást kapott az Örkény István Színház Kiváló dolgozók című előadása, a Trafó produkciója, a Levél Anyámhoz, - amelyben Fekete Ádám író-rendező saját képernyőjét osztja meg a nézőkkel, e-mail fiókjába engedve betekintést - a Nagyváradi Szigligeti Színház Y című ifjúsági előadása, a k2 Színház abszurd és melankolikus bemutatója, a Búcsúkoncert.


Meglehetősen szokatlan színházi környezetben, a debreceni Nagyerdei Stadion gyepéről óriáskivetítőkön keresztül kísérhetik figyelemmel az idei Deszka Fesztiválra készült produkciókat az érdeklődők     Fotó: debrecen.hu


A fiatal, pályakezdő drámaírók fejlesztés alatt álló friss szövegei itt találkoznak először színészekkel és a közönséggel is. A Nyílt Fórum keretében az idén hat fiatal kortárs magyar drámaírót lát vendégül a Deszk@ Digital: Bognár Pétert, Dóka Pétert, Lesi Zoltánt, Maros Andrást, O. Horváth Sárit és Szilágyi Eszter Annát. A Deszk@ Digital résztvevői bepillantást nyerhetnek Fekete Ádám Tajgetosz-showjába is.