392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Botrány Nápolyban! Az Eintracht Frankfurt ultrái felgyújtották az olasz várost

10perc.hu
2023. 03. 16.
Botrány Nápolyban! Az Eintracht Frankfurt ultrái felgyújtották az olasz várost

A német csapat szurkolói annak ellenére elutaztak a Bajnokok Ligája visszavágójára, hogy a meccstől a korábbi botrányaik miatt ki voltak tiltva.

Az UEFA keményen fellépett az Eintracht Frankfurt hulligánjai által okozott sorozatos botrányok miatt a német klub ellen. A frankfurti szurkolókat már a tavaly szeptemberi, marseille-i Bajnokok Ligája-mérkőzést követően rasszista magatartással, gyújtásával, tárgyak dobálásával és károkozással vádolta meg az európai szövetség.

Az Eintracht túlélte a csoportkört, és a balhék is folytatódtak. A rendőrség kilenc embert pedig őrizetbe vettek a Napoli elleni első BL-nyolcaddöntős meccs után. Az UEFA megunta mindezt, és kitiltotta a német szurkolókat a nápolyi visszavágóról. Ám ez sem akadályozta meg az újabb botrányt.


Ugyanis a frankfurti ultrák így is elutaztak Nápolyba, ahol a több száz szurkolóból álló csoport előbb összecsapott a nápolyi keménymaggal, majd felgyújtott egy rendőrautót, összecsapott a rendőrökkel, akiket kövekkel és füstbombákkal hajigáltak meg. A rendőrök könnygázzal válaszoltak.

Mindenesetre a meccset végül megrendezték a frankfurti huligánok nélkül, és az idén remeklő Napoli – amely az olasz bajnokságot is fölényesen vezeti – simán nyert (3-0), így kettős győzelemmel ütötték ki a német csapatot a BL-ből.

Főkép forrása:
BBC/EPA

További cikkek