EUR: 388,21 Ft
USD: 361,93 Ft
CHF: 394,09 Ft
GBP: 442,03 Ft
RON: 78,81 Ft
RSD: 3,31 Ft

Mai névnap:

Botrány Nápolyban! Az Eintracht Frankfurt ultrái felgyújtották az olasz várost

Sport
10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: BBC/EPA

A német csapat szurkolói annak ellenére elutaztak a Bajnokok Ligája visszavágójára, hogy a meccstől a korábbi botrányaik miatt ki voltak tiltva.

Az UEFA keményen fellépett az Eintracht Frankfurt hulligánjai által okozott sorozatos botrányok miatt a német klub ellen. A frankfurti szurkolókat már a tavaly szeptemberi, marseille-i Bajnokok Ligája-mérkőzést követően rasszista magatartással, gyújtásával, tárgyak dobálásával és károkozással vádolta meg az európai szövetség.

Az Eintracht túlélte a csoportkört, és a balhék is folytatódtak. A rendőrség kilenc embert pedig őrizetbe vettek a Napoli elleni első BL-nyolcaddöntős meccs után. Az UEFA megunta mindezt, és kitiltotta a német szurkolókat a nápolyi visszavágóról. Ám ez sem akadályozta meg az újabb botrányt.


Ugyanis a frankfurti ultrák így is elutaztak Nápolyba, ahol a több száz szurkolóból álló csoport előbb összecsapott a nápolyi keménymaggal, majd felgyújtott egy rendőrautót, összecsapott a rendőrökkel, akiket kövekkel és füstbombákkal hajigáltak meg. A rendőrök könnygázzal válaszoltak.

Mindenesetre a meccset végül megrendezték a frankfurti huligánok nélkül, és az idén remeklő Napoli – amely az olasz bajnokságot is fölényesen vezeti – simán nyert (3-0), így kettős győzelemmel ütötték ki a német csapatot a BL-ből.