392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL-selejtező: csodát tett a Fradi Pozsonyban, kiütötte a Slovant!

10perc.hu
2022. 07. 27.
BL-selejtező: csodát tett a Fradi Pozsonyban, kiütötte a Slovant!

A Ferencváros csapata 4–1-re nyert Pozsonyban a Bajnokok Ligája második selejtező körének visszavágóján a szlovák Slovan Bratislava ellen, így a magyar bajnok bejutott a következő körbe, ahol az azeri Qarabag lesz az ellenfele.

A Ferencváros végrehajtotta azt, amire minden magyar vágyott. 1992 után – amikor a szlovák álarcos kommandósok a nézőtéren, míg a Slovan a pályán ütötte ki a zöld-fehéreket – megadatott a nemes bosszú lehetősége, és a Fradi élt is ezzel. A hazai 2-1-es vereséget követően Pozsonyban 4-1-re verte a szlovák bajnokot, így már ott van a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körébe.

Sőt! Amire korábban magyar csapat álmában sem gondolhatott: zsinórban negyedszer biztosan csoportkörös lesz a zöld-fehér gárda a nemzetközi kupaporondon. Még élnek a BL-álmok, ráadásul nem legyőzhetetlen ellenfél vár a Fradira, hiszen egy hét múlva az azeri Qarabag lesz az ellenfele.

Mi sem bizonyítja jobban a Ferencváros motivációját, mint az a mondat, amit a meccs után Botka Endre mondott: „Úgy mentem fel a pályára, hogy száz százalékig biztos voltam abban, hogy kiállítanak…” Nem kapott piros lapot a válogatott hátvéd, viszont adott egy gólpasszt, ragyogóan játszott. Akárcsak az egész csapat!

A Ferencváros az elefántcsontparti Franck Boli találatával a 20. percben vezetést szereztek, majd a norvég Kristoffer Zachariassen fejesével már összesítésben is előnyben voltak. A második félidőben az argentin születésű szlovák válogatott Vernon De Marco ugyan szépített, de az utolsó szó a Ferencvárosé volt, ugyanis a párharcot eldöntő gólt a mali támadó, Adama Traore lőtte estében a 89. percben, a kegyelemdöfést pedig a tunéziai Aissa Laidouni adta meg a ráadásban.

Írjuk le még egyszer, mert annyira jó ezt elolvasni: a magyar bajnok a továbbjutásával már mindenképpen csoportkörös lesz zsinórban negyedszer valamelyik európai kupasorozatban.



Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló

Slovan Bratislava – Ferencváros 1-4 (0-2)

Pozsony, Téglamezei Stadion, 21 500 néző. V: Di Bello (olasz)

Slovan: Chovan – Medvedev (A. Green, 11.), Kasia, Abena, De Marco, Pauschek (Weiss, 87., Holman, 90+3.) – Barszegjan, Kankava (Agbo, 90+3.), Kucka, Csakvetadze – Saponjics (Csavrics, 87.). Vezetőedző: id. Vladimír Weiss

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Nguen (Thelander, 90+3.) – Boli (Vécsei, 63.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólszerző: De Marco (70.), ill. F. Boli (20.), Zachariassen (31.), A. Traoré (89.), Laidouni (90+4.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 5–3-as összesítéssel

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek