393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL: a Liverpool a Puskás Arénában verte a lipcseieket

10perc.hu
2021. 02. 17.

Gulácsiék a magyar fővárosban szenvedtek kétgólos vereséget, míg a Paris SG idegenben ütötte ki a Barcelonát.

Az egyenesági kieséses szakasszal folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája. Noha a magyar bajnok Ferencváros kiesett a csoportkörben, azért Budapestre is jutott a nyolcaddöntőkből. Az egyik kedd késő esti találkozót azért rendezték a Puskás Arénában, mert a koronavírus-járvány alatt bevezetett szigorú német beutazási szabályok miatt a lipcseiek nem tudták otthonukban fogadni az angol bajnokcsapatot.

A 2019-es győztes Liverpool vendégként 2-0-ra nyert a Puskás Arénában a Gulácsi Péterrel felálló – Szoboszlai Dominik továbbra is sérült, míg Willi Orbán ezúttal csak a kispadon kapott helyet, ám a második félidőben pályára lépett – az előző idényben elődöntős RB Leipzig ellen, így a március 10-i visszavágó csak formalitásnak tűnik.  

A tegnap rendezett másik nyolcaddöntőben is vendégsiker született, miután az  FC Barcelona 4–1-re kikapott odahaza a francia sztárcsapattól, a Paris SG-től. A találkozó hőse Kylian Mbappé volt, aki háromszor is bevette a katalánok kapuját. A párizsiak ilyen mértékű sikere azért is meglepő, mert a csapatból hiányzott két világklasszisuk, a brazil Neymar és az argentin szélső, Di Maria.


Kylian Mbappé háromszor is bevette a katalánok kapuját     Fotó: facebook


„Egyre jobbak vagyunk, sokkal jobb az erőnlétünk, mint korábban. Még nem vagyunk csúcsformában, de most nagyon jól futballoztunk. Mindig a legjobbat akarom kihozni magamból, akárhányszor csak pályára lépek a PSG-ben, ez a mez sokat jelent nekem. Nagyon boldog a csapat most a győzelem miatt, győzni akartunk, és ezt igen stílusosan meg is tettük” – jelentette ki a mérkőzés után Mbappé.

Ma újabb két nyolcaddöntős mérkőzést rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligájában, az olasz bajnok Juventus a portugál Porto otthonában szerepel, míg a német Borussia Dortmund pedig a Sevilla vendégeként lép pályára.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek