393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL: a döntő küszöbén a Manchester City

10perc.hu
2021. 04. 29.
BL: a döntő küszöbén a Manchester City

A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a PSG 2–1-re kikapott odahaza a Josep Guardiola vezette manchesteri kékektől.

Noha még a BL másik elődöntőjéhez hasonlóan itt sem dőlt el a továbbjutás, hatalmas lépést tett története első Bajnokok Ligája döntője felé a Manchester City. A Josep Guardiola vezette kékek ugyanis egy remek mérkőzésen 2-1-re nyertek a tavalyi döntős Paris Saint-Germain otthonában.

A francia csapat Marquinhos fejesgóljával a 15. percben szerzett vezetést, de az angol Premier League listavezetője a fordulást követően Kevin De Bruyne és Rijad Mahrez találataival fordított, a visszavágót jövő kedden rendezik. Ami messze nincs azért lefutva, hiszen a PSG az idei kiírásban a Barcelona és a Bayern München otthonában is győzni tudott.

Josep Guardiola szerint amíg az első félidőben hatalmas nyomás nehezedett a csapatára, addig a második 45 percben már úgy játszottak, ahogy az egy idegenben pályára lépő gárdától elvárható. Ám pontosan tudja, nincs lefutva még semmi.

„Két gólt lőttünk, idegenben, ez nagyon fontos, de hat nap múlva egy kemény visszavágó vár ránk. A Citynek nincsenek nagy tapasztalatai a BL-elődöntőkből, amit szeretnék, az az, hogy a második mérkőzésen is önmagunkat adjuk, ugyanis jók vagyunk abban, ahogyan játszunk, a magunk stílusában” – nyilatkozta a mérkőzés után a City menedzsere.



Abban egyetért kollégájával a PSG mestere, Mauricio Pochettino, hogy két, egymással teljesen ellentétes félidőt láthattak a televízió előtt ülő nézők. De nem adják fel, továbbra is a döntő és a kupagyőzelem a fő céljuk.

„Amíg az első játékrészben jók voltunk és megérdemelten vezettünk, addig a második félidőben jobb volt a City, melynek több helyzete is volt. Nagyon csalódottak vagyunk, de a futball nem lehet meg hit nélkül, a visszavágón megpróbálunk nyerni, gólokat lőni. Természetesen nagy nyomás alatt vagyunk, de valóra szeretnénk váltani az álmainkat” – hangzott Pochettino értékelése.


BL elődöntő, első mérkőzés
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol) 1–2 (1–0)
Párizs, Parc des Princes, zárt kapuk mögött. V: Brych (német)
PSG: K. Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker – I. Gueye, Paredes (A. Herrera, 83.) – Verratti – Di María (Danilo Pereira, 80.), Mbappé, Neymar. Vezetőedző: Mauro Pochettino
Manchester City: Ederson – K. Walker, Stones, Rúben Dias, Joao Cancelo (Zincsenko, 61.) – Gündogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Bernardo Silva, Foden. Menedzser: Josep Guardiola
Gólszerző: Marquinhos (15.), ill. De Bruyne (64.), Mahrez (71.)
Kiállítva: I. Gueye (77.)

Főkép forrása:
Facebook/UEFA Champions League

További cikkek