392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Beyoncé: megvan a 28. Grammy-díj!

10perc.hu
2021. 03. 17.
Beyoncé: megvan a 28. Grammy-díj!

Az idei díjátadón egyértelműen a női előadók domináltak, és a négy legfontosabb díjat ők vihették haza.

Óriásit zuhant a Grammy-díjátadó televíziós nézettsége: a tavalyihoz képest 53 százalékkal kevesebben voltak kíváncsiak az amerikai lemezakadémia díjainak átadására. A Variety.com beszámolója felidézte, hogy 2020-ban 18,7 millió néző látta a zenei díjátadót, míg idén azonban soha nem tapasztalt mélységbe zuhant a nézettség: a Nielsen közvéleménykutató felmérése szerint 8,8 millióan ültek a képernyő elé a Grammy-ceremónia miatt. A zenei díjátadó eddigi mélypontja 2016-ban volt, amikor 17 milliós közönséget érdekelt a show.

Mindenesetre ez egy cseppet sem érdekelte Beyoncét, ugyanis ő lett a legtöbb díjat begyűjtő női előadó a Grammy történetében, miután a 63. gálán nyert trófeákkal együtt már 28 győzelmet aratott. Már csak egyetlen zenész előzi meg, Solti György, akit 31-szer tüntettek ki az Amerikai Lemezakadémia díjával, de a Variety.com szerint a 39 éves énekesnőnek jók az esélyei, hogy a jövőben őt is beérje.



Igaz, nemcsak Beyoncé miatt, de az idei díjátadón egyértelműen a női előadók domináltak. A négy legfontosabb díjat nők vihették haza: Taylor Swifté lett az év albuma, Megan Thee Stallion a legjobb új művész kategóriában nyert, Billie Eilish két egymást követő évben is megkapta az év felvételéért, H.E.R. pedig az év daláért járó díjat. Megan Thee Stallion három díjat is átvehetett, egyben ő lett a Grammy-történelem első női rappere, aki a legjobb rapdalért kapott elismerést.

Főkép forrása:
variety.com

További cikkek