392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bayern-PSG: idén sem nyer Bajnokok Ligáját Lionel Messi

10perc.hu
2023. 03. 08.
Bayern-PSG: idén sem nyer Bajnokok Ligáját Lionel Messi

A bajorok kettős győzelemmel léptek túl a párizsi sztáralakulaton, így már a negyeddöntőben jár a müncheni csapat.

Hiába fogadkoztak a PSG sztárjai, hogy Münchenben kiküszöbölik a csorbát, és a hazai vereséget követően majd a Bayern otthonában vívják ki a továbbjutást a Bajnokok Ligájában. Senki sem gondolta ugyanis, hogy Neymar hiánya komoly gondot okozhat a párizsi gépezetben, hiszen Messi és Mbappé ott volt a kezdőben.

Aztán kiderült, mindez hihetetlenül kevés a csúcsformája felé közeledő Bayern ellen. A bajorok ugyanis a négy félidőből háromban még arra sem hagytak sok esélyt ellenfelüknek, hogy a kapujukig eljussanak. A bombaformában lévő Choupo-Moting ismét betalált – első találatát még les miatt elvették, pár perc múlva már szabályos gólt ért el –, majd egy remekül végig vitt kontra után Gnabry állította be a végererdményt.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Bayern München 2–0-ra megverte odahaza a PSG-t, így kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel jutott tovább. Lionel Messi pedig a decemberben megszerzett világbajnoki cím mellé nem tudja hozzátenni a BL-trófeát.

A másik BL-nyolcaddöntőben a Tottenham nem tudta ledolgozni az egygólos hátrányát – a végeredmény 0-0 lett –, így ebből a párharcból az odavágón győztes Milan lett negyeddöntős 1-0-s összesítéssel.

Főkép forrása:
DPPI Media/Matthieu Mirville

További cikkek