393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Barcelona éveken keresztül lefizette a bírók főnökét – Most a katalán klub perrel fenyeget mindenkit, aki erről ír

10perc.hu
2023. 02. 15.

Az FC Barcelona 2016 és 2018 között közel 1,4 millió eurót (530 millió forint) fizetett a Katalán Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága elnökhelyettesének, José María Enríquez Negreirának.

Egészen döbbenetes hír látott napvilágot. A Katalán Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának elnökhelyettese, José María Enríquez Negreira beismerte, hogy az FC Barcelonától 2016 és 2018 között pénzt kapott azért, hogy jelentéseket készítsen és adatokat szolgáltasson a játékvezetőkről – írta az Index.

Az ügy nagyon komoly, sajtóinformációk szerint a Barcelona a pontlevonás, de akár a kizárás sorsára is juthat a bajnokságból. Példának azt hozták fel, hogy 2006-ban a Juventus csapatát is hasonló vádak után sorolták vissza a másodosztályba.

Negreira jelentést készített a Barcelona meccseit vezető bírókról. Ezáltal a játékosok tudták, hogyan kell velük kommunikálni, hogy ne kapjanak büntetést, ezért cserébe pedig a játékvezetők nem hoztak vitatott döntéseket a csapat kárára.



Mindezért a három év alatt közel 1,4 millió eurót (kb. 530 millió forint) számlázott ki a Barcának egy DASNIL 95 SL nevű számlagyárcégen keresztül, szakmai tanácsadás tevékenységi körrel. A cég tulajdonosa Negreira, egyetlen alkalmazottja pedig a fia volt – írja az Elmundo.

A korábbi tranzakciók akkor váltak érdekessé az adóhatóság számára, amikor a cég különböző kiskapukat próbált kihasználni az adóterhek csökkentésére. Azóta kiderült, hogy a kiállított számlákat nem dokumentálták megfelelően, az adóhatóságnak pedig nem volt tudomása az üzleti kapcsolatról.

 A Barcelona közleményben erősítette meg, hogy együttműködött egy tanácsadó szervezettel, amely más fiatal játékosokról szolgáltatott felvételeket, és technikai jelentéseket készített játékvezetőkről. A Barca sajnálja, hogy ez az információ a szezon közepén látott napvilágot. Emellett a klub megjegyezte, hogy jogi következményei lesznek annak, ha valaki a Barcelona hírnevét próbálja rontani.

Főkép forrása:
Twitter/Marca

További cikkek