392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bajnokok Ligája: sztárparádé az elődöntőben

10perc.hu/Kiss B. László
2021. 04. 15.
Bajnokok Ligája: sztárparádé az elődöntőben

Az esélyeknek megfelelően a spanyol Real Madrid és az angol Manchester City jutott be a BL legjobb négy csapata közé, így két fantasztikus elődöntőt – Real Madrid-Chelsea és Manchester City-Paris Saint-Germain – rendeznek majd a kupában.

Ahogy arra számítani lehetett, a spanyol Real Madrid megőrizve a hazai pályán megszerzett előnyét (3-1) kiütötte a Liverpoolt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, miután gól nélküli meccset játszott a visszavágón. Az elődöntőben egy újabb brit, korábbi BL-győztes, a Chelsea vár Zinédine Zidane csapatára.

„Tudtuk, mire számíthatunk ezen az estén, tudtuk, hogy szenvednünk kell, de túl kell esni az ilyen mérkőzéseken, és a végén elértük, amit akartunk, és ott vagyunk az elődöntőben. Mi mindig még többet akarunk, és az lebeg a szemünk előtt, hogy ebben a szezonban még semmit sem nyertünk, de, és ez a lényeg, Európában és a hazai ligában is harcban állunk az aranyéremért. Megérdemelten jutottunk tovább, és lendületet ad nekünk ez a siker az idény hajrájára” – jelentette ki a meccs után a Sky Sports kérdésére a Real mestere.



A Manchester City is végre-valahára túllépett a saját árnyékán, és idegenben is 2–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot, és története során másodszor – Guardiolával először – jutott be a legjobb négy közé a sorozatban. Pep Guardiola, a City menedzsere szerint most az ünneplés pillanatainak van itt az ideje.

„A klubunknak még nincs jelentős múltja a BL ezen szakaszában, itt az idő, hogy ezen változtassunk. A PSG ellen is igyekszünk jól teljesíteni, de bevallom, egyelőre nem akarok a párizsiakkal foglalkozni. Egyszerűen ünnepelni szeretnék néhány palack bor társaságában. Fontos pillanat ez, főleg a játékosok számára, de számomra is, hisz amióta én vagyok az edző, négyszer estünk ki a Bajnokok Ligájából. Most átléptünk egy küszöböt, de természetesen ennél is többre vágyunk” – fogalmazott az FC Barcelonával 2009-ben és 2011-ben BL-győztes spanyol szakember.


A BL-elődöntő párosítása

Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol)

Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol)

Játéknapok: április 27. és 28.; május 4. és 5.

Főkép forrása:
Facebook/Manchester City

További cikkek