392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bajnokok Ligája: szenzációs Fradi, kétgólos előny a Slavia ellen

10perc.hu
2021. 08. 04.
Bajnokok Ligája: szenzációs Fradi, kétgólos előny a Slavia ellen

Az előző idényben csoportkörös Ferencváros házigazdaként 2-0-ra legyőzte a cseh Slavia Praha csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első, szerdai mérkőzésén.

Vélhetően nem sokan voltak olyanok, akik nagyobb összeggel fogadtak volna a Kisvárda elleni vereség után arra, hogy a Ferencváros simán megveri a cseh bajnokot. Akik viszont hittek a zöld-fehérekben, azok most elégedetten járulhatnak a kasszához, ugyanis a Fradi 2-0-ra verte a Slavia Prágát, így kétgólós előnyben várja a jövő keddi visszavágót.

A hazaiak több mint 17 ezer néző előtt Taras Kacharaba öngóljával kerültek előnybe a szünet előtt, a második félidő elején pedig Ihor Haratin büntetőből növelte a különbséget. Közvetlenül ezután Tokmac Nguen került óriási ziccerbe, de lábon lőtte a Slavia kapusát. A visszavágót jövő kedden 19 órától rendezik a cseh fővárosban.

A továbbjutóra a román CFR Cluj vagy a svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében. A párharc vesztese átkerül az Európa-liga selejtezőjébe, ahol a negyedik, utolsó fordulóban a horvát Dinamo Zagreb és a lengyel Legia Warszawa párharcának vesztesével mérkőzik.



BL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

Ferencváros-Slavia Praha (cseh) 2-0 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna, 17 127 néző. V: Gil Manzano (spanyol)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Botka, 85.) – Laidouni, Haratin – Tokmac Nguen, Zachariassen (Zubkov, 86.), Uzuni – R. Mmaee (Loncar, 75.). Vezetőedző: Peter Stöger

Slavia: Kolár – Masopust (Schranz, 53.), Kacsaraba, Zima, Dorley – Bah, Sevcík (Ibrahim Traoré, 25.), Holes (Lingr, 72.), Stanciu, Plavsics (Olayinka, a szünetben) – Kuchta (P. Musa, 53.). Vezetőedző: Jindrich Trpisovsky

Gólszerző: Kacsaraba (44. – öngól), Haratin (50. – 11-esből)

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek