EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Bajnokok Ligája: Nem az euromilliók fociznak! A kiesés szélén a Chelsea és a Paris Saint-Germain

Sport
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Matthieu Mirville

A két sztáralakulat vereséggel kezdte a BL-nyolcaddöntőt: a PSG hazai pályán a Bayern Münchentől, míg a Chelsea a szintén német Dortmundtól szenvedett egygólos vereséget.

Örök igazság, hogy amikor egy csapat a pályára lép, nem feltétlen az dönt, melyik van jobban elengedve anyagilag. A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében két német gárda is megmutatta, az euromilliók helyett a csapategység sokkal fontosabb a győzelem kivívásában.

Az még annyira nem is olyan meglepő, hogy a párizsi milliárdosok, a PSG és a nagy sztárjai, Messi, Neymar, Mbappé és a többiek kikaptak hazai pályán a Bayern Münchentől. Persze, ha csak a játékosok értékét nézzük, a párizsiaknak simán nyerni kellett volna, ám sem a fentebb említett, és a világbajnoki címmel kissé jól lakott Messi, sem a fénykorától már messze lévő Neymar nem tudta azt a pluszt hozzátenni a játékhoz, ami a sikerhez kellett volna.

Ugyanakkor az már komoly meglepetés, hogy Karim Adeyemi góljával a Borussia Dortmund került előnybe a télen többszázmillió euróért megerősített Chelsea elleni párharcban, miután legyőzte a gödörben lévő londoniakat. A kékek a bajnokságban sem villognak – jelenleg a 10. helyen állnak –, így az a csúfság is megeshet velük, hogy a következő szezonban nem lesznek ott a nemzetközi kupák egyikében sem.


A dortmundi szurkolók üzenete szerint a mostani utazás még nem ért véget...    Fotó: DPPI Media/Simon Traylen


Persze tegyük hozzá az igazság kedvéért, a dortmundiak hálóőre, Gregor Korbel élete meccsét játszotta, még az utolsó pillanatban is képes volt hatalmas bravúrral megőrizni a kapuját a góltól. „A Chelsea-nek rendkívül jók a támadói, láthatták, hány lövést kellett blokkolnunk és mennyi párharcba kerültünk. De Gregor Kobel elképesztő formában van és tudjuk, hogy számíthatunk rá a nehezebb időkben” – nyilatkozta Edin Terzic, a német csapat vezetőedzője.

A szakember hozzátette, azért mert a kapusuk elképesztően védett és sok esetben a szerencsével sem álltak hadilábon, még nem fog senkitől sem bocsánatot kérni azért, mert legyőzték a Chelsea gárdáját.

A londoniak menedzsere, Graham Potter közölte, szerinte a játékosai ismerik a csapat rendkívül nehéz helyzetét és tisztában vannak az előttük álló kihívásokkal. Úgy véli, egy kis szerencsével megfordul minden, és végre elindulhatnak felfelé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, odavágó

PSG-Bayern München 0-1

Dortmund-Chelsea 1-0

FC Brugges-Benfica 0-2

Milan Tottenham 1-0