393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bajnokok Ligája: Chelsea másodszor Európa trónján

10perc.hu
2021. 05. 30.
Bajnokok Ligája: Chelsea másodszor Európa trónján

A londoni kékek 1-0-s győzelmet aratott a Manchester City felett szombaton a labdarúgó Bajnokok Ligája portói döntőjében, így 2012 után másodszor diadalmaskodtak a legrangosabb európai kupasorozatban.

Sokan azt mondogatták az idei labdarúgó Bajnokok Ligája döntője előtt, hogy nem várnak látványos focit az angol házidöntőtől. Tény, hogy a Chelsea és a Manchester City kifejezetten jól ismeri egymást, ugyanis ebben az idényben már negyedszer találkoztak egymással – ebből háromszor a Chelsea nyert –, ennek megfelelően nem is óvatoskodtak az elején, azonnal egymásnak estek.

A több mint 97 percig tartó finálé pedig nem hozott rossz, nézhetetlen játékot, jottányit sem volt rosszabb, mint a tavalyi kiírás fináléja a Bayern München és a Paris Saint-Germain döntője. Ráadásul két azonosság is volt a két találkozó között: a győztes mindkétszer 1-0-ra nyert, illetve Thomas Tuchel és segítője, Lőw Zsolt ott ült az egyik csapat kispadján. Ám, most azzal a lényeges különbséggel, hogy amíg tavaly veszített a csapatuk, addig idén nyert.



Ugyanis kilenc év után újra Bajnokok Ligája-győztes lett a Chelsea – tegyük hozzá gyorsan, teljesen megérdemelten –, miután 1–0-ra legyőzte a Manchester Cityt, ami azt is jelenti, hogy a londoniak sikerével Lőw Zsolt is BL-győztesnek vallhatja magát másodedzőként. A Chelsea győztes találatát a német Kai Havertz szerezte egy gyönyörű és gyors kontra végén a 42. percben.

És akkor álljunk meg egy szóra Kai Havertznél. Noha sosem hozták nyilvánosságra, hogy a 21 éves német játékost mennyiért vette meg Roman Abramovics – állítólag 80 millió euró volt az ára –, ám hamar kiderült, legyen bármekkora az összeg, megszolgálta azt. Amikor megkérdezték a döntőt követően Havertzet, mennyért igazolt a Chelsea csapatához, mindössze annyit válaszolt: „Friss BL-győztesként őszintén szólva lesz.rom…”



„Elképesztő érzés, megcsináltuk. Nem is tudom, hogy mit érzek most. A játékosok elhatározták, hogy megnyerik a döntőt. Biztattunk mindenkit, hogy kemény és határozott legyen a pályán, legyen minél bátrabb, és alakítsunk ki veszélyes ellentámadásokat. Fizikailag nagyon kemény meccs volt, sokszor ki kellett segítenünk egymást” – értékelte csapata diadalát a BT Sportnak Tuchel.

A lefújás után a vesztes Manchester City szakvezetője, Pep Guardiola nem kertelt, és kijelentette, csapata először jutott BL-döntőbe, ahol nem vallott szégyent, ám ha előrébb szeretnének lépni, rengeteget kell dolgozniuk.

„A lehető legjobb kezdőcsapatot állítottam össze, azt, amellyel meg akartam nyerni a mérkőzést, de nem volt könnyű dolgunk a Chelsea védelme ellen, főleg a hosszú indításokkal gyűlt meg a bajunk. Nagyszerű, megismételhetetlen idény volt ez számunkra, de sajnos most nem nyertünk. Mindent beleadtunk, ám nem sikerült, innentől kezdve még keményebben kell dolgoznunk. Először jutottunk el a Bajnokok Ligája döntőjébe, és jó mérkőzést játszottunk. Nagyon jó csapat a Chelsea, nagyon gyors ellentámadásokat vezetett... Most megpihenünk, én is hazautazom a családomhoz, azután mérkőzésről mérkőzésre azért dolgozunk, hogy visszatérjünk a döntőbe” – nyilatkozta a mérkőzést követően Guardiola, akinek nem jött össze a triplázás, a bajnoki cím és a Ligakupa mellé nem tudta megnyerni csapatával a Bajnokok Ligáját.



Bajnokok Ligája, döntő

Chelsea (angol)-Manchester City (angol) 1-0 (1-0)

Porto, 16 500 néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva (Christensen, 39.), Rüdiger - R. James, Jorginho, Kanté, Chilwell - Mount (Kovacic, 80.), Havertz - Werner (Pulisic, 66.).

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko - Bernardo Silva (Fernandinho, 64.), Gündogan, Foden - Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus, 60.), Sterling (Agüero, 77.).

Gólszerző: Havertz (42.)

Főkép forrása:
Facebook/Chelsea

További cikkek