393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bajnokok Ligája: barátság ide vagy oda, Haaland elsüllyesztette Szoboszlai Lipcséjét

10perc.hu
2023. 03. 14.
Bajnokok Ligája: barátság ide vagy oda, Haaland elsüllyesztette Szoboszlai Lipcséjét

A Manchester City norvég csatára 35 perc alatt öt gólt vágott az RB Leipzignek, így az angol sztárcsapat kiütötte a német gárdát.

Egy biztos, az RB Leipzig gárdájának nem lesz a kedvenc ellenfele a Manchester City. A két gárda az előző idény csoportkörében találkozott, akkor a németek a két meccsen hat gólt kaptak. Ma este a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkel felálló lipcseiek visszasírták ezt az eredményt, ugyanis a City ezúttal 7-0-ra verte őket.

A találkozó főhőse a 35 játékperc alatt öt gólt szerző Erling Haaland volt, aki a BL történetének harmadik játékosa lett, aki ötször talált be az ellenfél kapujába. Eddig csak Lionel Messi ünnepelhetett öt alkalommal a 2012-es, Leverkusen elleni találkozón, valamint a Sahtar csatára, Luiz Adriano, aki 2014-ben a BATE ellen talált be ötször.

Haaland egyben az első City-játékos, aki nemzetközi kupameccsen legalább négy gólt szerzett. Az angol sztárcsapat már ott van a BL negyeddöntőjében, miután 8–1-es összesítéssel lépett át a Leipzigen. Szintén bejutott a legjobb nyolc közé az Internazionale, miután a hazai 1-0-s győzelem után a Porto otthonában 0-0-s döntetlent ért el.

Főkép forrása:
DPPI Media/Nigel Keene

További cikkek