EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Bajnok a Manchester City!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Facebook/Manchester City

Josep Guardiola csapata a Ligakupa megnyerését követően a bajnoki címet is megszerezte, és a triplázáshoz a BL-serleget is el kellene nyerniük a május végén rendezendő fináléban.

Vélhetőn így sokkal édesebb volt a klub történetének hetedik bajnoki címét elnyerni Manchester kék felének, mintha másként történt volna. Ugyanis ahhoz, hogy a City megnyerje a Premier League 2021-es aranyérmét, az kellett, hogy éppen a városi rivális United hazai pályán szenvedjen 2-1-es vereséget a tabella harmadik helyén álló, és a BL-indulásért harcoló Leicestertől.


Josep Guardiola csapata a Ligakupa megnyerését követően a bajnoki címet is megszerezte, jöhet a május végi BL-döntő     Fotó: Facebook/Manchester City


Az Európa-ligában döntős Manchester United hátránya ezzel három mérkőzéssel a szezon vége előtt tíz pont városi riválisukkal szemben, azaz már nem érhetik utol Josep Guardiola csapatát. A Manchester City négy év alatt harmadszor nyerte meg a Premier League-et, ráadásul akár triplázhat is a mostani szezonban, hiszen a bajnoki arany és a Ligakupa már megvan, és május végén történetük első BL-döntőjét vívhatják majd a Chelsea ellen.