395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Az UEFA már meghátrált, a FIFA még nem!

10perc.hu
2021. 11. 17.

Három helyett csak két UEFA-versenysorozatban sorra kerülő hazai tétmérkőzést kell zárt kapuk mögött lejátszania a magyar labdarúgó-válogatottnak, de a másodikat két évre felfüggesztette az európai szövetség, ugyanakkor a nemzetközi szövetség megerősítette a két mérkőzés zárt kapus megrendezését, de a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette.

Úgy tűnik, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sikerrel nyújtotta be a fellebbezését az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA), így az eredetileg három zárt kapus meccs helyett végül csak kettő lett a magyarok büntetése, ráadásul a másodikat két évre felfüggesztette az UEFA. Ugyanakkor a pénzbüntetést – 100 ezer euro – helybenhagyta.

Marco Rossi csapata a következő UEFA által szervezett tétmérkőzéseit jövő júniusban és szeptemberben fogja játszani a Nemzetek Ligája A divíziójában, így a kiszabott zártkapus büntetést is akkor fogja letölteni. Az NL sorsolása december 16-án lesz.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) esetében már nem volt ilyen szerencsés az MLSZ. A FIFA első fokon pénzbírság mellett két mérkőzés zárt kapus megrendezését rendelte el, de a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette. A világszervezet másodfokon is megerősítette döntését.

Főkép forrása:
MTI

További cikkek