EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Az UEFA már meghátrált, a FIFA még nem!

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI

Három helyett csak két UEFA-versenysorozatban sorra kerülő hazai tétmérkőzést kell zárt kapuk mögött lejátszania a magyar labdarúgó-válogatottnak, de a másodikat két évre felfüggesztette az európai szövetség, ugyanakkor a nemzetközi szövetség megerősítette a két mérkőzés zárt kapus megrendezését, de a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette.

Úgy tűnik, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sikerrel nyújtotta be a fellebbezését az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA), így az eredetileg három zárt kapus meccs helyett végül csak kettő lett a magyarok büntetése, ráadásul a másodikat két évre felfüggesztette az UEFA. Ugyanakkor a pénzbüntetést – 100 ezer euro – helybenhagyta.

Marco Rossi csapata a következő UEFA által szervezett tétmérkőzéseit jövő júniusban és szeptemberben fogja játszani a Nemzetek Ligája A divíziójában, így a kiszabott zártkapus büntetést is akkor fogja letölteni. Az NL sorsolása december 16-án lesz.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) esetében már nem volt ilyen szerencsés az MLSZ. A FIFA első fokon pénzbírság mellett két mérkőzés zárt kapus megrendezését rendelte el, de a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette. A világszervezet másodfokon is megerősítette döntését.