EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Australian Open: három a magyar igazság, három a magyar kieső

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Facebook/MTSZ

Sajnos egyesben véget ért a magyarok szereplése az ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokságon, ugyanis Fucsovics Márton és Udvardy Panna után ma hajnalban Bondár Anna is vereséget szenvedett a nyitókörben.

Noha a sorsolás után benne volt a pakliban, hogy egyesben mindhárom főtáblás magyar teniszező kiesik az Australian Open első körében, azonban hogy ez bekövetkezett, mégis nehezen viselhető. Tegnap Fucsovics Márton és Udvardy Panna szenvedett vereséget, míg ma a legelkőkelőbb világranglista hellyel rendelkező Bondár Anna kapott ki két szettben 6:2, 6:1-re a tizedik helyen kiemelt Anasztaszija Pavljucsenkovától.

Az orosz teniszező 11. a világranglistán – szemben Anna 92. helyével –, tavaly döntőt játszott a Roland Garroson, valamint már többször volt itt Melbourne-ben negyeddöntős. A 65 percig tartó mérkőzésen kijött a tudásbeli különbség, Bondár nem tudta tartani a lépést orosz ellenfelével.

Mára kiderült, Fucsovics az amerikai Tommy Paullal visszalépett a férfi páros első fordulójától, ugyanakkor Bondár Anna viszont egy másik visszalépésnek köszönhetően az orosz Kalasnyikova társaként felkerült a női páros táblájára. A magyar-orosz kettős a Danilina/Haddad kazah/brazil duó ellen lép holnap magyar idő szerint kora reggel pályára.