EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Amerikai exelnököt faragnak Robert De Niroból

Kultúra
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A Netflix új minisorozatában kap főszerepet a 79 éves Oscar-díjas világsztár.

A Netflix Zero Day című új minisorozatában kaphat főszerepet Robert De Niro Oscar-díjas színész - írta a Variety című amerikai filmes szaklap. A 79 éves sztár egyik szóvivője megerősítette az értesülést.

Bár a politikai thriller részleteiről egyelőre nem sokat tudni, egyes források szerint De Niro egy volt amerikai elnököt fog játszani. A színészi játék mellett executive produceri munkát is végez a produkcióban. Ha elkészül a sorozat, akkor ez lehet Robert De Niro karrierjének első hagyományos televíziós szerepe.

De Niro minden idők egyik legismertebb filmsztárja, aki A Keresztapa II. (1974) című filmben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplőnek, míg a Martin Scorsese rendezte Dühöngő bika (1980) című filmben nyújtott alakításáért a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjat vihette haza. A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia összesen hétszer jelölte díjra, ezek közül egyszer Az ír című filmért, amelynek rendezője és főszereplője volt.

A lap szerint a minisorozat executive producerei és egyben írói lesznek: Noah Oppenheim, az NBC News elnöke, Eric Newman, aki írója, producere és egyik meghatározó alkotója volt a Netflix sikersorozatának, a Narcosnak, valamint Michael Schmidt Pulitzer-díjas újságíró.