EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Álom maradt a BL-serleg a Veszprém számára

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Telekom Veszprém

A bakonyi gárda a Kölnben rendezett férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final Four-jának elődöntőjében 36-35-re kikapott a német Kiel csapatától, így nem jutott be a fináléba.

Sokan úgy vélték az őszi Bajnokok Ligája csoportmeccsek után – a Veszprém egy döntetlen mellett legyőzte a német Kiel gárdáját –, hogy a világjárvány miatt mostanra halasztott Final Four elődöntőjében is a bakonyiak lesznek a jobbak. Nos, a számos fordulatot hozott találkozón – a szünetben a németek vezettek 18-13-ra, míg kilenc perccel a vége előtt már a Veszprémnél volt az előny 28-24-re, és a hosszabbítás első félideje után is a magyar bajnoknál volt az előny (34-32) – végül 36-35-re a Kiel diadalmaskodott, így története során a nyolcadik BL-döntőjére készülhet.

„Borzasztóan csalódottak vagyunk. Nekem nem a bronzérmekből, hanem abból van elegem, hogy soha nem vagyunk elsők. Lelkileg a pokolban vagyok jelenleg. Megtettünk mindent, hatalmas hullámvasút volt a mérkőzés. Sajnálom…” – jelentette ki a Sport TV kérdésére a meccset követően Lékai Máté, a veszprémiek irányítója.


A másik ágról a Barcelona jutott be a BL-döntőbe       Fotó: facebook


A másik ágon a spanyol Barcelona a vártnál simábban, 37-32-re verte a francia Paris Saint-Germain csapatát, így ma 20.30-tól Barcelona-THW Kiel döntőt rendeznek a kölni arénában. A Veszprém a franciák ellen lép pályára a 18 órakor kezdődő bronzmérkőzésen. A két találkozót a Sport TV élőben közvetíti.