393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Formula 1 Bahreini Nagydíj: túlélte horrorbalesetét Romain Grosjean

10perc.hu
2020. 11. 29.

A Haas francia versenyzője fékezés nélkül vágódott a rajt után a szalagkorlátnak, amely kettévágta az F1-es versenyautót és azonnal lángra lobbant, de Grosjean kisebb sérülésekkel megúszta a becsapódást. Az újraindítást követően a Racing Point pilótája, Lance Stroll szenvedett balesetet, de kiszállt a felborult autóból.

Rég nem volt már ekkora baleset az F1-ben. Szerencsére, hiszen a látvány vélhetően rengeteg nézőt ijesztett meg szerte a világban. Ráadásul ismét bebizonyosodott, hogy a halo, vagy ahogy sokan hívják, glória alkalmazása a lehető legjobb döntés volt, hiszen ezúttal biztosan életet mentett.


A francia Romain Grosjean a rajt után a szalagkorlátnak vágódott, az autója lángba borult és kettészakadt, a Haas versenyzőjének életét a glória mentette meg      Fotó: F1


Történt ugyanis, hogy a Bahreini Nagydíj rajtját követően a francia Romain Grosjean éppen átvágott az aszfaltcsík jobb oldalára – ugyanis csak itt maradt helye az előzésre –, ám nekiütközött Danyiil Kvjat autója elejének, majd nagy sebességgel a szalagkorlátnak csapódott. Grosjean kocsija kettétört és kigyulladt, sokáig azt sem lehetett tudni, hogy a Haas francia versenyzője az autó melyik részébe szorult, él-e még egyáltalán.


Grosjean égési sérülésekkel túlélte a balesetet, azonnal kórházba szállították     Fotó: facebook/Haas


Szerencsére Grosjean ki tudott mászni a szalagkorlátot áttörő roncsból, és a jelentések szerint „csak” égési sérüléseket szenvedett a kezén és a bokáján, de a körülményekhez képest jól van. Természetesen a futamot piros zászlóval megszakították, míg a Haas versenyzőjét kórházba szállították.


Lance Stroll autója fejre állt a bahreini futam újraindítását követően, de a kanadai is megúszta a balesetet    Fotó: Facebook/Racing Point


Az újraindítást követően ismét mindenki a szívéhez kapott, hiszen újabb baleset történt a pályán. Ezúttal a Racing Point pilótája, Lance Stroll bukott hatalmasat, de a kanadai pilóta épen kiszállt a felborult autóból.

Főkép forrása:
https://twitter.com/F1

További cikkek