392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

70 millió dollár egy digitális kollázsért

10perc.hu/FG
2021. 03. 22.
70 millió dollár egy digitális kollázsért

Ezzel az amerikai Beeple, akinek Mike Winkelmann a valódi neve, bekerült a három legtöbbre értékelt ma is élő művész közé.

A Christie’s aukciós ház bejelentése szerint egy Beeple művésznevű férfi digitális kollázsa közel 70 millió dollárért került értékesítésre egy aukciójuk alkalmával, ami példa nélküli a digitális műalkotások történetében. A művészi munka több pénzt mozgatott meg, mint számos jóval ismertebb művész fizikai alkotása. A darab, mely a Mindennapok: az első 5000 nap címet viseli, 69,4 millió dollárért került új tulajdonosához. Ezzel az amerikai Beeple, akinek Mike Winkelmann a valódi neve, bekerült a három legtöbbre értékelt ma is élő művész közé – írta Twitter bejegyzésében a Christie’s.



Arra sem volt még példa korábban, hogy egy vezető aukciós ház kizárólagosan digitális műalkotást nem helyettesíthető tokennel, mint hitelességi garanciával bocsátana aukcióra. Az izgalmas árverést 22 millióan követték az interneten. Szintén úttörő módon az ellenértéket kriptovalutával fizették ki – jelentette az AP hírügynökség.

Főkép forrása:
AP

További cikkek