EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Szikora Róbert: Azahriah és a Hungária története nagyon hasonló – Szerinted is?

Szórakozás
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Wikipedia

Zalatnay Sarolta és sok egyéb zenész után az R-Go frontembere is felszállt az Azahriah-vonatra.

Új koncertre készül a Hungária! Rengeteg ikonikus magyar zenekar uralta a popkultúrát a nyolcvanas években, a Hungária viszont a hatalmas siker mellett igazi kultuszt is épített maga köré. Utolsó koncertjük után 29 évvel a banda egy buli erejéig jövőre újra összeáll.

Ennek apropóján az Index megszólaltatta a zenekar tagjait. Fenyő Miklós elmesélte, hogy már az 1995-ös Népstadion-koncert előtt is vegyes és komplex, mégis boldog érzések fogták el, hiszen akkor a zenekar már 12 éve feloszlott. Most, 2023-ban hasonló gondolatokkal kezdett bele a jövő évi koncert előkészületeibe.


Egy hasonlóság biztosan van a Hungária és Azariah között: a koncerten garantált a teljes telt ház     Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


„Olyan ez, mint amikor egy nővel ismerkedik meg az ember, és már ott tart, hogy közel kerültek egymáshoz. Azért voltam így a produkcióval, mert akkor már távol voltunk egymástól, viszont ez újra összehozott minket. Attól éreztem magam a legjobban, hogy megint együtt zenélhetünk” – mondta Fenyő Miklós.

Szikora Róbert meglátta a hasonlóságot a jelenleg legnépszerűbb magyar popsztár, Azahriah és a Hungária között. „Azahriah és a Hungária története nagyon hasonló, hiszen a sok-sok előadóból a közönség emelte ki őt is és minket is. Nem lehet tudni, hogy miért vagy mi a titok, egyszerűen csak megtörtént. Anno a Hungária is jelenséggé vált, és most ez van Azahariah-val is” – fejtette ki Szikora.