EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Sírhatnak a Barcelona szurkolói! Messi cáfolta a visszatéréséről szóló pletykákat

Sport
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: X/FC Inter Miami

A hétszeres aranylabdás újbóli leigazolásáról a piros-kék klubba a katalán lap, a Sport írt, hozzátéve, hogy Messi januárban kölcsönbe érkezne.

Noha szinte Messiásként várják, mégsem tér vissza az FC Barcelonához – legalábbis egyelőre – a tavaly az argentín válogatottal világbajnoki címet szerző Lionel Messi. A hétszeres aranylabdás – aki jelenleg az Inter Miami játékosa – határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy télen visszatérne korábbi futballcsapatához.

„Nem. Edzek, készülök a következő meccsünkre az Inter Miamival és arra törekszem, hogy novemberben a lehető legjobb állapotban térjek ide vissza" - fogalmazott Messi. A futballista esetleges visszatéréséről Barcelonába a katalán lap, a Sport írt, hozzátéve, hogy világklasszis januárban kölcsönbe érkezne.

A 36 éves játékos és csapata biztosan lemarad az észak-amerikai profiliga (MLS) rájátszásáról, így a következő hétvége után véget ér számára a klubszezon. A világbajnok argentin válogatottal novemberben - 17-én Uruguay és 22-én Brazília ellen - vár még rá két rangadó a vb-selejtezőben.

"Utána Argentínában élvezem majd a szabadságomat. Ez az első alkalom, hogy decemberben ennyi szabadidőm lesz, hogy az enyéimmel lehessek nyugalomban. Januárban aztán visszatérek, hogy elkezdjem az előszezont. Elölről fogom kezdeni és mint mindig, megpróbálok a lehető legjobban felkészülni" - mondta Messi.

Közben az MLS nyilvánosságra hozta a liga fizetési rangsorát, amelynek élén természetesen Messi áll. Ő évente 19,3 millió eurónak megfelelő dollárt keres, ezen felül a liga marketingjogaiból származó bevételekből is részesül, így az AP amerikai hírügynökség 47-57 millió euró közötti összegre becsülte az éves bevételét. Mögötte az olaszok Európa-bajnoka, Lorenzo Insigne (Toronto FC) a második 14,5 millióval, a svájci Xherdan Shaqiri (Chicago Fire) pedig a harmadik 7,7 millióval.