EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Elkezdődött! Magyar szurkolókat vettek őrizetbe Litvániában

Sport
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó Péter elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és remélik, ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig megoldódik.

Öt magyar konzul is jelen lesz a magyar és a litván labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőjének helyszínén kedd este Kaunasban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben.

A miniszter arról is beszámolt, hogy előző nap néhány magyar állampolgárt előállítottak, illetve őrizetbe vettek. A csoport néhány tagját már elengedték, ketten vannak még vizsgálati fogságban, de – az ígéretek szerint – a meghallgatásukat követően hamarosan ők is szabadlábon távozhatnak majd.

"Konzulunk, kollégánk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és reméljük, ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig megoldódik, több ilyen problémánk pedig remélhetően nem lesz a mai nap folyamán” – mondta Szijjártó Péter a litván-magyar meccs előtt.