EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

US Open: Fucsovics lebőgött, Marozsán helyt állt – mindketten kiestek

Sport
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/MTSZ

Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is búcsúzott a New York-i amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

Nem gondoltuk volna, hogy lesz olyan magyar teniszező, aki a most zajló US Openen képes lehet alulmúlni Balázs Attila teljesítményét. Nos, a világranglistán 57. Fucsovics Mártonnak majdnem sikerült… A legjobb magyar játékos ugyanis mindössze négy gémet nyert az ausztrál Rinky Hijikata (110.) ellen, akitől két óra alatt, három szettben, 6:1, 6:2, 6:1-re kikapott.

A magyar szövetség közösségi oldala alapján a magyar teniszező a meccs után azt nyilatkozta, hogy csak egy-egy labdamenetre tudott felpörögni, ám utána nem úgy működött a teste, ahogy ő akarta. Azaz, megint jön az ilyenkor már-már „kötelező” hivatkozás valamilyen sérülésre. Mindenesetre Fucsovics még így is elkönyvelhet úgy 56 millió forintnyi dollárt a számláján.

A 92. helyen rangsorolt Marozsán Fábián viszont odatette magát ismételten, az első játszmát megnyerte a viadal 22. kiemeltje, a francia Adrian Mannarino ellen. Sajnos, a folytatásban 35 éves ellenfele irányított.


Marozsán Fábián helyt állt a 22. kiemelt francia ellenfele ellen     Fotó: Facebook/MTSZ


A második szettben is a 23 éves magyar kezdett jobban, elvette Mannarino adogatását, a rutinos franciának azonban feljavult a játéka, a következő gémben egyenlített, majd ismét elvette Marozsán adogatását és nem sokkal később 6:3-mal egyenlített.

A következő felvonást szoros küzdelemben, az utolsót viszont simán nyerte Mannarino (3:6, 6:3, 6:4, 6:1), így egyéniben már nincs versenyben magyar játékos az év utolsó Grand Slam-tornáján. Marozsán most hazautazik – a világranglistán javítani fog jelentősen – és készül a szeptember közepén, Keszthelyen rendezendő Magyarország-Törökország Davis Kupa mérkőzésre.