EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Női kosár-Eb – a szlovákok kiütésével kezdtek a magyarok

Sport
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

A magyar női kosárlabda-válogatott 89-67-re legyőzte Szlovákia csapatát az Európa-bajnokság mai nyitónapján Ljubljanában.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese kedvező előjelekkel várta az Eb-rajtot, mivel a felkészülés során öt győzelem mellett csak egyszer kapott ki úgy, hogy a favorit spanyolokat is megverte. Ennek eredményeképpen a nemzetközi szövetség által szerdán közzétett erősorrendben a válogatott feljött a hatodik helyre - egy hónapja még a 12. volt -, míg a szlovákok az utolsó előtti, 15. helyen álltak.

A magyar válogatott 12-11-nél vezetett először, de onnantól már jó ideig kézben tartotta a mérkőzést. A 40-32-vel zárult első félidőben főként a honosított Goree Cyesha és a török Mersinhez szerződött Kiss Virág jeleskedett. Fordulás után rákapcsolt az ellenfél, 21-15-re hozta a harmadik negyedet, majd a végén a 19-3-as rohamot bemutató magyarok már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A csapat 89-67-re legyőzte Szlovákia csapatát, a magyarok legjobbja Kiss volt 22 ponttal.

„Folyamatosan őröltünk, közben hittünk abban, hogy ez a presszió a végén meghozza a gyümölcsét, és így is lett. Egy Eb-t elkezdeni teljesen más, mint egy felkészülési meccset lejátszani, mi csak a végén voltunk olyanok, mint a felkészülés során. A hajrában a védekezésünkkel nyertük meg tulajdonképpen a mérkőzést, mert az felszabadult támadójátékot eredményezett" – jelentette ki Székely Norbert.

A nemzeti együttes a továbbjutás szempontjából fontos siker után pénteken a törökökkel, vasárnap pedig a címvédő szerbekkel csap össze.