EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Komoly büntetést kaphat Szoboszlai Dominik, mert engedély nélkül nyilatkozott az Indexnek

Sport
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Jürgen Fromme

Nem ez az első eset a Bundesligában, hogy egy előre nem egyeztetett interjú miatt bajba kerül egy magyar – emlékezzünk csak Petry Zsolt esetére.

Szoboszlai Dominikot berendelte egy elbeszélgetésre a Lipcse sportigazgatója és vezetőedzője, miután a magyar focista engedély nélkül adott interjút az Indexnek. Az interjúban többek között arról beszélt, hogy nem akar tizenöt év múlva úgy visszatekinteni a karrierjére, hogy nem hozta ki belőle a legtöbbet. Jelenleg ugyan egy jó csapatban játszik, viszont lehetősége lenne továbblépni egy top 5-ös európai klub irányába is.

A Kicker című német lap korábban arról írt, Szoboszlai komoly pénzbüntetést kaphat az engedély nélküli interjúért. Az ügy azért sem jött jókor a Lipcsének, mert a csapat szombaton játssza a Német Kupa döntőjét Berlinben az Eintracht Frankfurt ellen.

Szoboszlai szerződése 2026-ig él a Lipcsénél, kivásárlási ára 70 millió euró. A magyar játékost régóta figyeli az angol Newcastle United, mely szaúdi szponzorpénzekkel felpumpálva negyedik lett idén a Premier League-ben, így jövőre már a Bajnokok Ligájában játszhat – írta a 444.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Bundesligában dolgozó magyarok nehéz helyzetbe kerülnek a nyilatkozataik miatt. Petry Zsoltot, a Hertha kapusedzőjét 2021-ben rúgta ki a berlini klub, miután a Magyar Nemzetnek adott interjújában Petry többek között azt mondta, hogy a bevándorláspolitika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása.