EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Döntöttek a berlini klubvezetők – Dárdai akkor is marad a Herthánál, ha kiesik a csapat

Sport
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Sebastian El-Saqqa

Drasztikus lépések következnek, ha nem tud bentmaradni a klub a Bundesligában: elküldik a magas fizetéssel rendelkezőket, a maradók bérét 30-40 százalékkal csökkentik és elküldik az irodai dolgozók harmadát.

A Dárdai Pál irányította Hertha labdarúgócsapata egyre kilátástalanabb helyzetben van, és alighanem már csak a csodában bízhatnak. Ugyanis négy fordulóval a bajnokság vége előtt a berliniek hat ponttal vannak lemaradva az osztályozós helyezéstől – írta az Origo. Dárdaiék a hétvégén az ugyancsak kiesés ellen küzdő Stuttgartot fogadják, és ha kikapnak, akkor gyakorlatilag már csak matematikai esélyük marad a bennmaradásra.

A német Bild információi szerint a fővárosi együttesnél már a másodosztályra készülnek, emiatt pedig drasztikus döntéseket hoztak. A hírek szerint a kiesés után az idősebb és magas fizetésű játékosokat menesztik a kiesés után, és a jövőben fiatalokra építik a csapatot. A csapatnál maradó futballisták pedig 30-40%-os fizetéscsökkentésre számíthatnak. Nemcsak a focisták sínylik meg a kiesés miatti szankciókat, ugyanis nagyjából 150 irodai alkalmazott csaknem egyharmadát el fogják bocsátani.


Dárdai Pál sorsáról is döntött a klub, a magyar edző biztosan marad    Fotó: DPPI Media/Max Ellerbrake


Utóbbi döntés szinte elengedhetetlen, mivel a jelenlegi 48 millió eurós televíziós jogdíjak csaknem a feleződnek és 22,8 millió euróra lesz a másodosztályban, emellett a szponzoroktól és a reklámokból befolyó összegek is jelentősen megcsapannak, így a teljes forgalom 141,8 millió euróról 90 millióra csökken.

A hírek szerint Dárdai Pál sorsáról is döntött a klub, a magyar edző biztosan marad. A korábbi tervek arról szóltak, hogy a magyar szakember az akadémiai vezetésben folytatná, azonban a fővárosiak jövőre is vezetőedzőként számítanának rá, főleg, hogy a 47 éves szakember kiválóan ért a fiatalok nyelvén, évekig dolgozott a BSC utánpótlásában.