EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Hosszú Katinka: „Még nincs vége, de majd kiderül, hogy a baba mellett miként tudok edzeni”

Sport
10perc.hu
5 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

A háromszoros olimpiai bajnok úszó az Egyesült Államokban adott interjújában kiemelte, vannak céljai a jövőre is, ám a várandóssága miatt most már a hozzáállása a sporthoz.

Hosszú Katinka életéről, pályafutásáról szóló dokumentumfilm New York-i bemutatóján a háromszoros olimpiai bajnok elárulta, hogy a mai napig edz, és annak ellenére, hogy első gyermekét várja, az élsporttól nem vesz búcsút. Mindenesetre a filmnek hatalmas sikere van, New Yorkban, a Liszt Intézetben kettő helyett három vetítésen mutatták be, míg Floridában is teltház előtt tartották a bemutatót.

Az úszó az MTI-nek elmondta, hogy a floridai Fort Lauderdale-ben abba az uszodába is ellátogatott, ahol edzőtáborok során számos alkalommal úszott, és ahol most is találkozott amerikai úszókkal, és ahogy fogalmazott a floridai létesítmény a Duna Aréna után a második legszebb uszoda a világon. Ráadásul, ahogy régen, úgy most is edzett, annak ellenére, hogy a várandóssága miatt más a sporthoz való hozzáállása.

Ahogy mondta, a határok feszegetése helyett most próbál kényelmesen edzeni, vigyázni magára. A háromszoros olimpiai bajnok ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a floridai uszodában tett látogatás sem a nosztalgia jegyében telt, mert vannak tervei a jövőre nézve. Ám jelenleg az a legfontosabb számára, hogy ő és a baba is egészséges legyen.

„Nagyon szeretek úszni, sportolni, és vannak céljaim a jövőre is, úgyhogy azt is kíváncsian várom, hogyan fog átalakulni az életem, hogy a baba mellett hogyan fogok tudni edzeni" - fogalmazott Hosszú Katinka.