EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Végleg letette a tojáslabdát az NFL legendája

Sport
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/Tom Brady

Tom Brady ma hivatalosan bejelentette, hogy ezúttal befejezi pályafutását az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában.

Legnagyobb klasszisát veszítette el az NFL. Ugyanis a liga egyetlen hétszeres Super Bowl-győztes játékosa, Tom Bardy a közösségi médiában egy egyperces videóban bejelentette végleges visszavonulását. A legenda köszönetet mondott a családjának, szurkolóknak, csapattársaknak, ellenfeleknek.

Brady 2000 és 2019 között a New England Patriots játékosa volt, csapatával hat Super Bowl-t nyert. Ehhez még egyet hozzátett a Tampa Bay Buccaneersszel, amellyel 2021 februárjában bizonyult a legjobbnak. A 45 esztendős irányító napra pontosan egy évvel ezelőtt, miután csapatával a főcsoport-elődöntőben a Los Angeles Ramstől kikapott, bejelentette visszavonulását.


A liga egyetlen hétszeres Super Bowl-győztes játékosa, Tom Bardy végleg visszavonul     Fotó: Twitter/Tom Brady


Akkor azonban néhány héttel később úgy döntött, mégis folytatja pályafutását. Brady a mostani szezonban is eljutott a rájátszásig a floridai csapattal, azonban a playoff első körében a Dallas Cowboysszal szemben búcsúzott.

A sportág történetének legsikeresebb játékosa minden jelentősebb statisztikai mutatóban - td-passzok, győzelmek, passzolt yardok - vezeti az NFL örökrangsorát. Háromszor választották az idény és ötször a Super Bowl legértékesebb játékosának.