EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

„Jobb lábat a gázra, a balt a jobbra…” - Ken Block emlékére

Sport
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Paulo Maria

A mennyei utakon száguld tovább a ralilegenda, Ken Block, aki motorosszán-balesetben veszítette el az életét.

Gyászol a nemzetközi autósport, hiszen egy igazi legenda távozott el a mennyi pályákra. 55 éves korában elhunyt Ken Block, aki generációk példaképeként volt az extrém autós manőverek ikonikus sztárja, akinek látványos Gymkhana-videói a rajongók kedvencévé tette őt.

Ken Block egész életében hajszolta a veszélyt, mindig kereste a határt, amit még jobban kitolhat. Mégsem egy ilyen manővernél vesztette el az életét, hanem akkor, amikor saját, Utah-beli farmján hószánozni ment a barátaival.

Block egy meredek lejtőn felborult, a hószán maga alá temette őt, és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. 55 évet kapott – amit a szó legszorosabb valójában élt meg. Egyik kedvenc mondása szerint a jobb lábat a gázra, a balt a jobbra kell tenni


A nevéhez fűződő legismertebb extrém autó az 1400 lóerősre izmosított ’65-ös Mustang, a Hoonicorn volt    Fotó: YouTube


A player.hu megemlékezésében leírta, hogy Ken Block mintha az elmúlt évtizedben mindenhol ott lett volna, ahol gumit füstölnek. Gymkhana-videókban mutatott be bámulatos kunsztokat, rajthoz állt a rali-világbajnokságon, rekorddöntésre indult a Pikes Peak hegyi versenyen. Feszegette a határokat, amikor csak tudta, és közben pokolian jól érezte magát.

Óriási népszerűsége dacára nem szállt el, ugyanaz a laza, közvetlen stílusú volánzsonglőr maradt, mint az elején. Az autózás iránti őszinte lelkesedésével a benzinvérű rajongók egy egész generációjának adott – reméljük, még sokáig kitartó – adrenalinnal teli gázfröccsöt.