EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Elment Dudi…

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: vasassc.hu

Ma hajnalban, 72 esztendős korában elhunyt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Csapó Gábor.

A magyar vízilabda egyik legendája hagyott itt bennünket ma hajnalban, aki játékosként és edzőként is meghatározó alakja volt a sportágnak. 72 esztendős korában elhunyt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Csapó Gábor.

A hetvenes évek aranykorában a válogatott abszolút kulcsemberének számított, és persze rendíthetetlen oszlopa a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, Kupagyőztesek Európa Kupáját és bajnokságok sorozatát nyerő Vasasnak.

„Egy újabb legendát veszítettünk el, aki nem csupán azokban a csapatokban számított kiemelkedő játékosnak, amelyekben játszott, de aki egyéniségével, tudásával, karizmájával meghatározó módon formálta is a sportágat. Ő egyike azoknak, akik miatt a magyar vízilabda azt a súlyt képviselheti a magyar sportban, sőt, a világ sportjában, amit képvisel, hogy folyamatosan a legjobbak közé tartozik, hogy megkerülhetetlen tényező”mondta az MVLSZ elnöke, Madaras Norbert.

Ki tudná feledni azt a mondatát, amit a 70. születésnapján készült interjúkban mondott: „Akinek nálam szebb élete volt, az festi magát."