EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Evander Holyfield visszatér!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Twitter

Az egyik korábbi bokszlegenda, a hat súlycsoportban is profi világbajnok Oscar De La Hoya helyett a másik, a korábbi cirkáló-, és nehézsúlyban világbajnok Evander Holyfield lép ringbe szombaton a kevert harcművészet (MMA) korábbi bajnoka, a brazil Vitor Belfort ellen.

Elképesztő visszatérésnek lesznek tanúi azok, akik szombaton éjjel kilátogatnak a floridai Hollywood sportcsarnokába. Ugyanis a korábbi cirkáló-, és nehézsúlyú világbajnok, az 59 éves legenda, amerikai Evander Holyfield újra szorítóba lép. A 80-as, 90-es évek egyik legjobb bunyósa a kevert harcművészet (MMA) korábbi bajnoka, a brazil Vitor Belfort ellen fog megküzdeni.


Holyfiled a legemlékezetesebb csatáit Mike Tyson ellen vívta     Fotó: boxingscene.com


Eredetileg a másik bokszlegenda, a hat különböző súlycsoportban is profi vb-címet szerző, 48 éves Oscar De La Hoya tért volna vissza 13 év szünet után Belfort ellen, de koronavírusos megbetegedéssel kórházba került.

A helyére beugró, 11 évvel ezelőtt visszavonuló Holyfield és a 44 éves Belfort a profi boksz szabályai szerint ütköznek meg, nyolc menetre tervezett meccsen. Holyfield, aki annak idején cirkáló- és nehézsúlyban is begyűjtötte az összes nagy világszervezet vb-övét, 57 mérkőzést vívott profi pályafutása alatt, mérlege 44 győzelem (29 KO), 10 vereség és két döntetlen. Legutóbb 2011-ben lépett ringbe, s nyert technikai KO-val a dán Brian Nielsen ellen.


Holyfield és a 44 éves, korábbi MMA-bajnok Belfort a profi boksz szabályai szerint ütköznek meg, nyolc menetre tervezett meccsen      Fotó: Twitter


Belfort, aki MMA-meccsei közül 26-ot megnyert, 14-et elveszített, 2018 óta nem vívott ketrecharcot, egyetlen korábbi profi bokszmérkőzésén kiütéssel diadalmaskodott.